U očekivanju …

04.10.2020.

Image

Pored prirode koja je osnovni izvor inspiracije za Lalique, njegova kreativnost ispoljava se i kroz tri F (Femme, Flora i Fauna), sveprisutna motiva ovog prepoznatljivog luksuznog dizajna. Zahvaljujući talentu svojih umetnika i izuzetnoj stručnosti majstora, na veličanstvenim proizvodima od kristala, predstavljena nam je ukrasna i simbolička snaga božura, ljiljana, orhideja i trešanja. Preciznost dizajna, čistoća materijala, igra refleksije i prozirnosti materijala rađa besprekorne ukrasne predmete. Kroz satenski obrađeni kristal, Lalique, vajar svetlosti, oslikava prirodu i poziva nas da se divimo njenoj lepoti.

Svetski poznato čudesno cvetanje japanske trešnje inspiracija je za dizajn remek-dela unutrašnje dekoracije, vazu “Fleurs de Cerisier”. Osvetljena zlatom i istaknuta ručno nanetim emajlom, ističe cvetove trešnje koji simbolizuju beskrajnu lepotu i proslavljaju život. U ograničenom izdanju od 88 komada (srećan broj u Aziji) za verzije u boji jantara i fuksije, ova vaza donosi dominantnu snagu ovog kultnog cveta.

Image“Sakura” vaza, na satenskom kristalu, dočarava svetlucanje čudesnog cveta japanske trešnje, pozivajući nas da se divimo i da živimo sadašnji trenutak, koji je jedan jedini i neponovljiv. Izrađuje se u prozirnom i ružičastom kristalu u tri veličine, a svojom nežnom elegancijom naglašava i ulepšava svaki enterijer.
Image

“Drag Queens” su glamurozne zvezde nove Rosenthal umetničke edicije dekorativnih tanjira  koju je shodno svom fotografskom umeću “hiperdetaljnih planova” dizajnirao čuveni fotograf Martin Schoeller. Limitiranu ediciju tanjira karakteriše vešto apliciranje svetlucavih boja omiljenih “damama noći” koje su osolobođene svih stega morala i krutih pravila. Šest motiva se izrađuje u svega 100 komada, dok su dva u serijskoj proizvodnji. Urbano, ulično, opušteno, oslobođeno… poruka je koja isijava iz ove kolekcije. Svoj deo prihoda od prodaje kolekcije, dizajner donira LGBT centru u zapadnom Holivudu.

Image

Legendarni porcelanski ključ „Villkomm“ jedan je od najranijih proizvoda iz čuvene fabrike Meissen, a osmislio ga je Johann Jakob Irminger, jedan od pionira dizajna porcelana. Priča se da je August Silni pio iz njega tokom posete zamku Albrechtsburg u Meissenu, prvom proizvodnom pogonu fabrike, prema zapisu u knjizi gostiju iz 1714. Pitamo se, kako je pio iz ključa? Ključ je zapravo mali pehar/čaša za kratka, ljuta pića, a ovaj set se sastoji od šest jedinstvenih porcelanskih pehara, uključujući visokokvalitetni drveni prezenter. Ručna izrada od najvalitetnijeg porcelana, simbolizuje 310 godina postojanja Meissen porcelana i simbolično predstavlja “ključne” trenutke života.

Image

Širom sveta postoji više od 7000 jezika i isto toliko načina da se uputi zahvalnost. Nova kolekcija Thomas šolja, želju da se nekome zahvalimo čini jednostavnijom, bez suvišnih reči ili grandioznih izjava. Bilo da je reč o kolegama sa posla, dragim komšijama, osoblju koje nas je negovalo, ljubaznoj prodavačici u supermarketu – ove šolje su savršen poklon kojima ćemo doneti osmeh na lice i učiniti da se prijatno oseća osoba kojoj smo upriličili dar. Na Instagramu su hashtagovi #danke, #thankyou i #thinkpositive široko korišćeni načini iskazivanja zahvalnosti, radosti i pozitivne energije. U kombinaciji sa ručno nacrtanim motivima, pretvaraju tri Thomas šolje u moderne izjave i primeren poklon svakoj dragoj osobi.

Image