Uslovi korišćenja

POSLOVNI PODACI

Poslovno ime: SUN MOON & STARS D.O.O.
Matični broj: 21687383
PIB: 112500788
Šifra delatnosti: Trgovina na malo nameštajem, opremom za osvetljenje i ostalim predmetima za domaćinstvo u specijalizovanim prodavnicama (4759)
Registrovana adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 86, Beograd (Vračar)
Adresa za prijem pošte: Nušićeva 25, Beograd (Stari Grad)
E-mail: office@sunmoon-stars.com
Kontakt telefon: +381113030010
Internet adresa: www.sunmoon-stars.com

OSNOVNE INFORMACIJE

„sunmoon-stars.com/prodavnica/“ (u daljem tekstu: Prodavac) je Internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Kupovinom na Internet prodavnici sajta „sunmoon-stars.com“ prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. 

Prodavac zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja izvrši izmene i dopune Opštih uslova kupovine.

Maloletnici mogu koristiti usluge Prodavca  uz nadzor roditelja ili staratelja. Prodavac zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže porudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. 

Vaše podatke koje ste naveli prilikom kupovine Prodavac će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati trećim licima.

Lažno predstavljanje, kupovina sa netačnim podacima kao i kupovina sa tuđim podacima i e-mail adresom nije dozvoljena na „sunmoon-stars.com/prodavnica/“. Protiv takvih aktivnosti pokrenuće se odgovarajući zakonski postupak.

BENEFIT KARTICA

Benefit kartica se izdaje u maloprodajnim objektima i omogućava određene popuste vlasnicima prilikom kupovine u internet prodavnici.

Benefit kartice su vezane za e-mail adresu vlasnika kartice i na bazi iste se automatski primenjuju popusti u internet prodavnici.

Ukoliko ste zainteresovani da otvorite svoju benefit karticu, kontaktirajte nas ovde.

Zloupotreba Benefit kartice biće sankcionisana njenim oduzimanjem.

OPISI PROIZVODA

Na Internet prodavnici Prodavca svi proizvodi opisani su sažeto, ali detaljno i precizno, u skladu sa najbitnijim informacijama koje su dostupne od strane proizvođača. Ukoliko proizvod koji ste kupili odstupa od podataka navedenih na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam povratiti novac.

CENE PROIZVODA

Sve cene proizvoda navedene na Internet prodavnici Prodavca su maloprodajne cene izražene u dinarima sa uračunatim PDV-om. Prodavac se obavezuje da će prihvatiti cenu po kojoj ste napravili porudžbinu bez obzira na eventualnu promenu cene proizvoda nakon slanja porudžbenice.

RADNO VREME

Kupovine u Internet prodavnici Prodavca možete obavljati od 00-24h svim danima u nedelji. 

Elektronskim putem nas možete kontaktirati svakim danom u periodu od 00-24h, a na vaše upite odgovorićemo radnim danom u periodu od 08-16h.

Kontakt telefonom možete ostvariti svakim radnim danom u periodu od 08-16h.

U slučaju tehničkih problema ili u periodu redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

PROMENA PODATAKA

Prodavac zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici svoje Internet prodavnice. Korisnici Internet prodavnice Prodavca nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

MOGUĆNOST PLAĆANJA

Proizvode poručene preko Internet prodavnice Prodavca možete platiti na sledeći način: 

– uplatnicom 

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde porudžbenice izvršite uplatu iznosa sa porudžbenice na šalteru banke ili pošte. Svi detalji popunjavanja uplatnice biće vam automatski istaknuti ukoliko se opredelite za ovaj način plaćanja.

– e-bankingom

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju porudžbenicu, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa sa porudžbenice. Svi detalji u vezi sa plaćanjem biće vam automatski istaknuti ukoliko se opredelite za ovaj način plaćanja.

– platnom karticom (online plaćanje)

Ukoliko posedujete Visa, MasterCard ili Maestro platnu karticu odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite porudžbenicu, bićete preusmereni na sajt Banca Intesa Beograd, na kome ćete putem potpuno zaštićene mreže vršiti unos podataka sa platne kartice i obavljati plaćate. Ukoliko je transakcija uspela bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju sa mogućnošću da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banka Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

– plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje poručene robe direktno kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom u RSD. 

Napomena:

Ukoliko ne izvršite plaćanje po porudžbenici u roku od 5 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana i obrisana. Nakon isteka perioda od 5 dana plaćanje na osnovu te porudzbenice nije moguće, ali možete napraviti novu porudžbenicu i izvršiti uplatu po njoj.

Izjava o konverziji:

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

ISPORUKA KUPLJENIH PROIZVODA

Nakon prijema porudžbenice kontaktiraćemo vas da bismo vas informisali o  težini pošiljke i ceni dostave, kao i o načinu i vremenu isporuke koja će za vas biti najpogodnija.

Prodavac će odmah obavestiti kupca ukoliko isporuka poručene robe nije moguća. Prodavac je po Zakonu dužan da u roku od 30 dana od dana prijema porudžbenice izvrši isporuku robe. 

Isporuka naručenih proizvoda iz porudžbenice obavlja se po evidentiranju vaše uplate. Po prijemu uplate kontaktiraćemo vas sa obaveštenjem o dostavi pošiljke koju vrši kurirska služba i koja je moguća samo na teritoriji Srbije bez AP Kosovo. Pošiljka vam se može isporučiti u roku od 24h, svim danima osim nedelje. 

Troškove isporuke plaćate prilikom preuzimanja pošiljke, direktno kuriru, u zavisnosti od mase/težine pošiljke, gotovinom u RSD.

Masa pošiljke u kilogramima

Cena po jednoj pošiljci (RSD)

do 0,5

285,00

0,5 – 2

400,00

2 – 5

 571,00

5 – 10

714,00

10 – 15

952,00

15 – 20

999,00

20 – 30

1.237,00

30 – 50

1.761,00

50 – 70

2.380,00

70 – 100

3.093,00

Cene u tabeli su bez PDV-a

Svaki sledeći 1 kilogram je dodatno 37,01 RSD bez PDV-a, odnosno 44,41 RSD sa PDV-om. Navedene cene mogu se uvećati shodno Članu 10. opštih uslova. Broj paketa u pošiljci ne utiče na cenu.

Doplate za dodatne usluge:

  1. COD (dostava sa povratom otkupnine):

Fizička lica:

  • 120,00 RSD sa PDV-om

Pravna lica:

  • za uplatu otkupnine vrednosti do 10.000,00 RSD – 120,00 RSD sa PDV-om
  • za uplatu otkupnine vrednosti veće od 10.000,00 RSD – 1,2% od vrednosti otkupnine sa PDV-om
  1. Za vrednosne express pošiljke na cenu usluge utvrđenu po masi dodaje se 1% od naznačene vrednosti, a minimalno 97,20 dinara sa PDV-om.
  2. Dostava sa povratom potpisane dokumentacije – 112,50 RSD sa PDV-om.
  3. Plaćeni odgovor – 144 RSD sa PDV-om.
  4. Dopunska poštarina (zaračunava se na osnovnu cenu usluge prevoza):

PRETEŠKA pošiljka (za svako pojedinačno registrovano koleto/paket težine veće od 31,5 kg) – 300 RSD sa PDV-om.

GLOMAZNA pošiljka (za svako pojedinačno registrovano koleto/paket koji prelazi dimenzije 60x60x60 cm odnosno odgovara zbiru dužine i obima paketa na najširem mestu poprečno do maksimalnih 300 cm, sa tim da najveća dimenzija pošiljke može biti do 150 cm) – 480 RSD sa PDV-om.

IZDVOJENA pošiljka (za svaku prethodno registrovanu pošiljku od strane nalogodavca čija sadržina zahteva posebnu pažnju i kao takva nosi oznaku upozorenja-lomljiva sadržina) – 480 RSD sa PDV-om.

Ukoliko želite da se kupljena roba isporuči van teritorije Republike Srbije, kontaktiraćemo vas i obavestiti o troškovima dostave i nakon vašeg pristanka isporučiti robu na željenu adresu. 

Ako prodavac ne isporuči robu u dogovorenom roku koji je od strane kupca izričito naveden na određeni dan i od suštinskog je značaja za kupca, a potvrđen je od strane prodavca kao moguć, ugovor se raskida, a prodavac se obavezuje da odmah, a najkasnije u roku od tri dana od raskida ugovora vrati kupcu sav plaćeni iznos. 

Rizik slučajne propasti ili oštećenja robe do trenutka predaje robe kupcu snosi prodavac, dok posle trenutka predaje robe kupcu, rizik snosi kupac. 

Ako predaja robe nije izvršena iz razloga što kupac bez osnovanog razloga odbija da primi robu ili sprečava isporuku, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe snosi kupac.

REKLAMACIJA I NAČIN REŠAVANJA

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo vas da je u prisustvu kurira proverite. Ukoliko postoje vidljiva oštećenja (pocepano pakovanje, nagnječenje i sl.) insistirajte da pošiljku otvorite u prisustvu kurira, pregledajte je i preuzmite ukoliko nema oštećenja proizvoda. Možete nas pozovati telefonom na broj 011/30-30-010 i navedesti razloge zbog kojih odbijate da preuzmete paket, pa ćemo vas uputiti o narednim koracima. 

 U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na kupljeni proizvod ili našu uslugu, obavezno nas kontaktirajte da bismo u obostranom interesu, a u skladu sa Zakonom i profesionalnom etikom rešili svaki specifični slučaj. 

 Za robu koja je uništena, oštećena (polomljena,fizički oštećena, isprana, pocepana i sl.) ili ako je nedostatak na robi nastao krivicom kupca, dugotrajnim korišćenjem, habanjem, nepravilnim rukovanjem ili ne pridržavanjem uputstva za korišćenje proizvoda, reklamacija se ne prihvata. 

Proizvodi koji dolaze u direktan kontakt sa intimnim delovima tela ne podležu reklamaciji. 

Kupac ima pravo da izjavi reklamaciju na nesaobraznost robe sa njenim svojstvima, popunjavanjem Zahteva za reklamaciju (PREUZMI OVDE) u roku od 6 (šest) meseci od dana kupovine. 

Reklamirani proizvod, sa odštampanim, pupunjenim i potpisanim Reklamacionim listom, računom ili kopijom računa i ostalim dokumentima koja su pratila isporuku robe, kupac šalje putem preporučene pošiljke na adresu našeg preduzeća. 

U slučaju povraćaja proizvoda kupac snosi troškove transporta robe. Ukoliko se opredelite da u zamenu poručite drugi proizvod mi ćemo snositi troškove dostave novog artikla. 

Na podnetu reklamaciju, kupac će biti obavešten o Odluci komisije za reklamacije donetoj po podnetom zahtevu za rešavanje reklamacija, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema zahteva za reklamaciju. 

Osnovan zahtev za rešavanje reklamacije trgovac će ispuniti najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od datuma koje nosi obaveštenje o rešavanju reklamacije. 

U slučaju osnovanog zahteva za rešavanje reklamacija, kupac ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost opravkom uz izričitu saglasnost kupca ili zamenom reklamiranog proizvoda, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene proizvoda ili povraćaj novca. Kupac ne može da traži povraćaj novca ukoliko je nesaobraznost robe neznatna.

PRAVO KUPCA NA ODUSTANAK OD PORUDŽBINE

U slučaju da imate bilo kakvu primedbu na kupljeni proizvod ili ste primili neispravan ili pogrešan proizvod kontaktirajte nas da bismo u obostranom interesu, rešili svaki specifični slučaj.

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, popunjavajući Obrazac za odustanak od porudžbine (PREUZMI OVDE) koji možete popuniti i elektronskim putem dostaviti na našu e-mail adresu: e-shop@sunmoon-stars.com . Odmah, po prijemu obrasca, kupac će biti kontaktiran da bi se upoznao sa procedurom povraćaja kupljene robe, što će biti konstatovano u pisanoj formi.

Rok od 14 dana računa se od trenutka kada roba dospe u posed kupca ili trećeg lica koje je odredio kupac.

Kupac nema pravo da odustane od ugovora u slučaju  isporuke robe čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje trgovac ne može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak.

Direktne troškove povraćaja robe u slučaju odustanka od porudžbenice snosi kupac.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, trgovac će odmah po prijemu vraćene robe, a nakon konstatacije komisije da je roba vraćena u nekorišćenom stanju i bez oštećenja, bez odlaganja izvršiti povraćaj uplate novca koju je primio, koristeći ista sredstva plaćanja koja je kupac koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se kupac nije izričito saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja.

POVRAĆAJ KUPLJENIH PROIZVODA

Obavezno proverite sastav pošiljke i stanje artikala pre preuzimanja robe od strane kurirske službe!

Potpisivanjem potvrde o prijemu proizvoda kurirskoj službi, kojom potvrđujete da ste preuzeli sve poručene proizvode u dobrom stanju, niste u mogućnosti da ih reklamirate naknadno na eventualna oštećenja.

Ukoliko je transportna ambalaža neoštećena, smatra se da je pošiljka isporučena u ispravnom stanju i po kvalitetu i po kvantitetu.

Direktne troškove povraćaja robe usled jednostranog prekida ugovora i odustajanja od porudžbenice snosi kupac, osim u slučajevima kada je kupcu isporučen neispravan ili pogrešan artikal. 

Prilikom povraćaja kupljenih proizvoda neophodno je vratiti ih u ispravnom i nekorišćenom stanju kao i u originalno neoštećenom pakovanju, sa računom i svom pratećom dokumentacijom.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, „sunmoon-stars.com/internet-prodaja/“ je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

ZAVRŠNE ODREDBE

Delimična ili potpuna neprimenjivost određenih odredbi ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treće lica bez izričitog pismenog odobrenja Prodavca.

Sve primedbe, reklamacije, nesaobraznosti i ostale eventualne probleme koji mogu nastati prilikom kupovine proizvoda preko Internet prodavnice Prodavca rešavaćemo zajednički u obostranom interesu, a u skladu sa Zakonom i profesionalnom etikom da bismo rešili svaki specifični slučaj.

Sve sporove koji ne mogu da se reše međusobnim dogovorom kupca i prodavca rešavaće nadležni Sud u Beogradu.


 
ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA
Da biste mogli da ostvarite pravo na kupovinu proizvoda preko naše Internet prodavnice, neophodno je da se registrujete ostavljajući osnovne podatke koji su nam neophodni, a da bismo bili u mogućnosti da vam isporučimo željenu robu kao i da vas obavestimo o trenutnom statusu vaše porudžbine i da vas informišemo o svim značajnim aktivnostima koje sprovodimo u cilju omogućavanja jednostavnije, sigurnije, brže i udobnije kupovine.
 
U ime Internet prodavnice „sunmoon-stars.com/prodavnica/“ obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. 
 
Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla, pa se ovim obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kom trećem licu. Svi zaposleni su svesni značaja čuvanja tajnosti podataka i odgovorni za poštovanje Politike zaštite privatnosti.