Pokloni za useljenje

Pokloni za useljenje deo su tradicionalnog običaja darivanja, prilikom useljenja u novi prostor življenja. Odlazak u posetu prijateljima useljenim u nov stambeni prostor podrazumeva da se, kao znak pažnje, ponese odgovarajući poklon iz asortimana proizvoda za opremanje domaćinstva.

Istražite našu online prodavnicu u kojoj ćete pronaći brojne ideje za poklon za useljenje  i obradujte drage ljude kreativnim proizvodom. 

Pokloni za useljenje – šta kupiti za useljenje

Svi imamo velike nedoumice kada je izbor poklona za određene prigode u pitanju i pitamo se šta pokoniti za useljenje rodbini i prijateljima koji ulaze u novi prostor življenja? Naša online prodavnica, na jednom mestu, nudi veliki asortiman najboljih poklona koji će večno čuvati uspomenu na nas i svima ulepšavati novi enterijer. 

Uglavnom su nam poznati običaji, navike, potrebe, interesovanja osoba kod kojih idemo u posetu, a dovoljno je da znamo u kakav prostor se useljavaju kako bismo im mogli izabrati i najbolji poklon za useljenje. Ukoliko idemo u posetu mladim članovima najuže porodice koji su se sada prvi put osamostalili u svom domaćinstvu, svakako da treba da im na poklon odnesemo servis za ručavanje, za dve ili četiri osobe, ili kvalitetan pribor za jelo, jer su to izuzetni pokloni, neophodni za postavljanje stola i početak života u novom prostoru. Izuzetan pokon za useljenje je i neki praktičan, električni, mali kuhinjski aparat, poput miksera, tostera ili stonog roštilja. Takođe, možemo im kupiti i neophodno posuđe, setove šerpi, tiganje, ali i neke specijalne posude za pripremu hrane. Veliki problem mladima rešićemo ukoliko im kao poklon za useljenje darujemo nekoliko setova čaša za različita pića, čime omogućavamo da odmah mogu da posluže goste koji će im dolaziti u posetu. Ukoliko odlučimo da izbor proizvoda za svakodnevnu upotrebu prepustimo domaćinima, a da naš poklon bude veličanstveni i trajni statusni simbol doma, onda je izbor iz dekorativnog programa nekog od luskiznih brendova prava stvar. Grandiozna Lalique vaza, posrebreni Christofle escajg ili komad Meissen porcelana dragocena je uspomena i poklon za useljenje koji ostavlja bez daha.

Ukoliko idemo u posetu prijateljima koji su promenili stambeni prostor i uglavnom već poseduju neophodne proizvode u domaćinstvu, onda izaberite kreativan poklon za useljenje, nešto jednostavno, funkcionalno, korisno i neophodno svakom domaćinstvu, a za šta se domaćini, u kupovinama tokom osnovnog opremanja, ne bi odlučili. 

Setovi kristalnih posuda, koje u sebi sadrže tanjir za kolače i nekoliko manjih činija u koje se mogu staviti slatkiši ili grickalice, estetski su ukolopivi u svaki enterijer, cenovno prihvatljivi i svima preko potrebni. Tacne, okruglog ili četvrtastog oblika, kao i etažere, namenjenie za serviranje hrane, sendviča, torti i kolača, činije raznih dimenzija, vaze, klasičnog i modernog dekora, flaše za piće i slični proizvodi, idealan su poklon domaćinstvu kome odlazimo u posetu. 

Idealno je da prema interesovanjima i navikama domaćina odaberete poklon za useljenje u novi dom. Ukoliko su ljubitelji toplih napitaka, preporuka je da iz naše ponude odaberete set šolja za kafu ili čaj. Ako uživaju u ispijanju vina, setovi čaša za omiljeno vino izuzetno će ih obradovati. Prisetite se da li vole neku određenu hranu, pa im prema tome odaberite određene posude ili kuhinjska pomagala koja će im ulakšati pripremu jela ili ulepšati posluženje. 

Evo nekoliko ideja: za ljubitelje italijanskih specijaliteta predlažemo tanjire za pastu koje možete upotpuniti i serverima ili hvataljkama za testo. Obožavaoce bifteka i mesa, obradovaćete tacnama za serviranje ili posebnim noževima i escajgom za biftek. Ukoliko domaćini dan ne mogu zamisliti bez slatkiša, desertni tanjiri, tacne za serviranje kolača ili viljuščice za kolače, dobar su izbor.

Opredeljeni za sveukupno opremanje domaćinstva upotrebnim i dekorativnim proizvodima za kuću, pružamo izuzetan izbor poklona za useljenje, venčanje, slavu i sve ostale porodične proslave. Vrhunski proizvođači garancija su kvaliteta proizvoda, a porodice koje dobiju poklon iz našeg asortimana godinama uživaju koristeći ga. Setovi za ručavanje, setovi čaša, escajzi i celokupan kuhinjski program predstavljaju veliku selekciju modela i dekora među kojima ćete obadrati najlepši poklon za svoje prijatelje.

Kreativni pokloni za useljenje – najbolje ideje za poklon za useljenje

Čini nam se da je nemoguće kupiti kreativne poklone za useljenje, jer su proizvodi za opremanje domaćinstva u našoj svakodnevnoj upotrebi i ne čine nam se nimalo atraktivnim. Ali, naša ponuda će razbiti predrasude, pošto je svaki komad jedinstven, drugačiji, vrhunski kvalitetan i izvanredno dizajnerski uobličen, tako da ne ostavlja utisak već viđenog i običnog.

Pokušaćemo da vam predložimo najbolje ideje za poklon za useljenje. Kao prvo, pođimo od svog doma. Kuhinja je prostorija uvek pretrpana mnoštvom (ne)potrebnih stvari, a u njoj nam uvek nešto nedostaje. Ukoliko želimo da za poklon odnesemo nešto iz kuhinjskog programa, neka to bude multifunkcionalna, specijalna posuda, koja će zameniti nekoliko šerpi, a maksimalno će skratiti vreme pripreme hrane, ubrzati i olakšati kuvanje i pri tome, sačuvati sve nutritivne vrednosti namirnica. Staklene posude za čuvanje hrane sa sitom na dnu, koje ne dozvoljava da se hrana kvari u svom soku, i mehanizmom na hromiranom poklopcu koji omogućava hermetičko prijanjanje za posudu i propuštanje vazduha koliko je namirnicama potrebno za njihovo čuvanje u frižideru. Ove posude, različitih veličina, savršeno i bez gubitka svežine i vitamina sačuvaće i nekoliko dana očišćenu, opranu, iseckanu ili začinjenu hranu, a mogu kasnije iskoristiti za odlaganje manjih količina već skuvanog jela.

Na kuhinjskim pultovima najčešće se nalaze električni aparati, tako da domaćine možete iznenaditi nekim potrebnim, malim kuhinjskim aparatom, poput tostera ili blendera, a ukoliko želite da budete kreativniji kupite aparat za pripremu palačinki, vafla ili sladoleda. Ukras u našoj kuhinji, a najkorisniji i permanentno korišćeni proizvodi jesu kuhinjski noževi, daske za sečenje i pomagala za kuvanje. Svima su potrebni i svi će se obradovati. 

Pokloni za useljenje u stan

Za trpezariju, u kojoj postavljamo sto i serviramo ukusne obroke, svima je potrebno raznoliko stono posuđe – činije za salatu i varivo, ovali za meso, kristalne čaše, uglancan escajg, salvete i sve one sitne, a potrebne stvarčice na stolu (podmetač za šerpe, set za so i biber, korpa za hleb i pecivo, posude za začine i sosove, serveri i drugo). 

Kada se ne koristi za ručavanje, trpezarijski sto dekorišemo nekim centralnim predmetom, kao što je vaza sa cvećem, činija sa voćem, setovi posuda sa apetisanima, etažera sa kolačićima, svećnjak ili ukrasna figura, jer pogled na njega čini da osetimo strasnu želju da se opet porodica okupi u dobrom raspoloženju, kod narednog obeda.

Najveći deo slobodnog vremena provodimo u dnevnom boravku, obično najkonfornijoj prostoriji u domu, koju najčešće preuređujemo, menjajući raspored predmeta po stočićima, policama i komodama, jer se i najbrže zasitimo iste postavke stvari. Ako želimo da poklon za useljenje namenimo za dnevnu sobu onda razmišljajte da za centralni klub sto prijateljima kupite atraktivan čajnik, svećnjak ili pepeljaru. Za policu ili komodu možete odabrati neki dekorativni tanjir, vazu ili atraktivnu figuru, koje će prostor življenja učiniti dinamičnijim.

Na pitanje šta pokloniti za useljenje u stan dajemo još nekoliko kreativnih ideja: 

Spavaća soba je privatna prostorija, nedostupna posetiocima i zaklonjena od pogleda gostiju, za potpuno opuštanje i upijanje pozitivne energije. Za ovaj prostor možete pokloniti ram za fotografije, ukrasne kutije za odlaganje nakita, lekova i ostalih potrebnih sitnica, može i mala vaza, kristalna figurica i to je to… uživanje u noći vaših prijatelja je potpuno.

Pokloni za useljenje u kuću

Tradicionalna srpska arhitektura svih stambenih prostora ima jednu osobenost, a to je da ne postoji kuća bez dvorišta ili stan bez terase, balkona, verande, makar i najmenjeg dela koji nas vodi u otvoreni prostor ili prirodu. 

Ukoliko naši prijatelji žive u kući i potreban nam je pokon za useljenje u kuću, možemo odabrati proizvode koji su podjednako atraktivni i za iznošenje u dvorište i baštu, kao i za korišćenje u zatvorenom prostoru. Kuća u prirodi, pa čak i terasa, može se jednostavno preobratiti u šarmantnu seosku kolibicu sa porcelanskim setom za ručavanje dekorisanim motivima iz prirode ili etno detaljima. Sa ovim svežim dekorima, postavka našeg stola izazvaće divljenje. Ukoliko je kuća na obali mora, pored jezera ili reke, najbolje će pristajati Royal Doulton dekor “Pacific”, porcelan koji kao da je izronjen iz vode. 

Trenuci odmora rezervisani su i za opuštene razgovore sa porodicom i prijateljima uz ispijanje omiljenog alkoholnog napitka. Idealan poklon za useljenje jeste poslužavnik, atraktivna kristalna flaša za piće ili čaša za neka posebna pića, poput čaše za brendi, martini, koktele ili šampanjac, kibla, posuda za led i ostali proizvodi barske opreme, što će nas odvodesti u pravu hedonističku avanturu.

Za direktnu pripremu hrane na stolu, bilo da smo na otvorenom prostoru ili u trpezariji, pravi poklon je i stoni električni roštilj kao i “Vitalis” posuda sa pregradama koja omogućava istovremeno kuvanje više različitih vrsta namirnica. Na dno se mogu posložiti komadi mesa, šnicle, riba, kao i neka čvršća hranu kojoj je potrebno više vremena za pripremu, dok pregrade služe da se u njih stavi povrće, koje se vadi nakon što dostigne trenutak idealnog kuvanja. Serviranje je olakšano utoliko što je svaka namirnica zasebno pripremljena, a po želji se mogu i pomešati.

Za useljenje poklonite vok – praktičnu ovalnu posudu za brzu pripremu hrane u kojoj, na jakoj vatri brzim protresanjem sadržaja, pripremamo ukusno jelo na istočnjački način. Sitno seckanu sirovu hranu, razne vrste mesa i povrća u svega par minuta i sa nekoliko kapi ulja, prigotovićemo za ukusan obrok. Važno je da se hrana nikako ne raskuva, već da ostane „polupripremljena“ kako bi zadržala sve vitamine u sebi. Ove praktične posude za pripremanje hrane možete dopuniti darujući uz njih višestrano stabilno rende sa nekoliko funkcionalno nazubljenih noževa različitih proreza, koje će zameniti mnogobrojne seckalice, hvataljke za hranu, sa kojima na jednostavan način okrećemo sve namirnice prilikom kuvanja, a potom iznosimo na sto kao pomagalo prilikom serviranja ili nekoliko raznovrsnih varjača, lopatica, servera, kutlača, za mešanje, okretanje, ceđenje hrane tokom pripreme, takođe i za posluživanje.

Obradujte svoje prijatelje praktičnim tacnom za kolače sa poklopcem, neobičnim činijama za serviranje najrazličitijih đakonija ili soseva i drugim, prigodnim, svima potrebnim proizvodima. Savršen poklon za useljenje je elegantan nož i špatula za tortu, hromirani ili posrebreni, a mogu biti dopunjeni prefinjenim kašičicama ili viljuščicama i tako činiti jedinstven set za popodnevno ćaskanje uz kaficu, čaj i kolače.

Odaberite poklon iz naše ponude kao idealan spoj elegancije, kvaliteta i tradicije, koji će ispuniti sva očekivanja dragih osoba kojima se daruju i omogućiti novu i lepšu dimenziju života.

Naš prodajni asortiman nudi veliki izbor originalnih poklona za useljenje najznačajnijih svetskih proizvođača koji su se tokom vekova trajanja, etablirali kao simbol vrhunskog kvaliteta, besprekorne izrade i izuzetnog dizajna.

Pronađite najbolji poklon za useljenje u Sun Moon & Stars prodavnici

Traganje za originalnim poklonima za useljenje počinje i završava se u našoj online prodavnici u kojoj sigurno pronalazite atraktivan proizvod, za svaku priliku i svaku osobu, prema potrebama, ukusu i ličnoj estetici, kao i prema prema planiranom budžetu.

Neverovatno snažnog utiska, dominantnih detalja, ekstremno moderni, a u isto vreme konceptualno jednostavni i minimalistički opredeljeni, svi naši praktični pokloni za useljenje, predstavljaju pravo osveženje na tržištu. Cene su raznolike i kreću se od izuzetno povoljnih, u odnosu na konkurenciju i odnos kvaliteta, do luksuznih poklona čuvenih brendova i dizajnera koji imaju i visoku cenu, a koja je u našim prodavnicama identična sa cenama na svetskom tržištu za određene brendove.

Istražite našu ponudu i kupite poklone za sve prilike vrhunske izrade, prema ličnim estetskim afinitetima u svega par klikova putem interneta. Da biste osetili prefinjenu lepotu svake kolekcije, svratite u naše prodavnice u Nušićevoj 25 i TC Galerija i uverite se u veličanstvenost predstavljenih proizvoda.