Swarovski – Trendovi za 2022.

15.02.2022.

Image

Zasnovana na snu Danijela Svarovskog da stvori dijamante za svaku ženu, nova kreativna filozofija, nazvana „Nauka elegancije“, predstavlja kolekcije nakita koje daju vrhunski izgled stvarnosti kroz neverovatno prefinjen, jedinstveni i dragoceni dizajn, sa osećajem koji nas uzdiže. 

Nakon traganja za savršenim dizajnom nakita, lutanja i koketiranja sa raznolikim kreativnim impulsima, Swarovski se napokon vraća svojim iskonskim idejama izrađujući atraktivne kolekcije u kojima dominiraju krupni komadi kristala, dok nebrojene fasete, po kojima je ovaj proizvođač svetski poznat, kao da predstavljaju kristalno igralište i šarenolikost zemlje čuda svojim preciznim rezovima. Precizan i čist rad sa hipnotičkim fokusom na rezani kristal i pedantno fasetiranje, demonstrira maestralnost brenda koja ga odvaja od ostalih i postavlja na vodeće mesto u proizvodnji modnog nakita.

Ono što izdvaja ovogodišnje kolekcije od prethodnih jeste monumentalnost, koloritnost, univerzalna primenjivost. Naša maštovita inspiracija i stilska smelost u kombinovanju, granica je njihove fantazmagorije.

Image

Millenia

Ova veličanstvena kolekcija daje bezvremenski dodir prefinjenosti kroz prelamanje duginih boja. Osmišljena je da bude izbor svih onih dama koje vole klasičan odraz luksuza u pristupačnom nakitu i širokoj i raznovrsnoj ponudi različitih komada.

Prefinjen, elegantan i dragoceni dizajn daje nam osećaj da smo obasuti pravim dijamantima u više preliva raznolikih, smelih i živih boja (žuta, roze, plava, zelena). Maestralna tehnika obrade kristala, umeće fasetirano kamenje raznolikog oblika (suza, trougao, pravougaonik, kvadrat) u jednostavna i neprimetna metalna kućišta, ističući u prvi plan prelamanje kristala.

Ova kolekcija nakita zahvalna je jer se uklapa u svaki izbor garderobe i svaki modni stil, pa se nosi i uz poslovne kombinacije, ali i sa jednostavnom belom majicom i farmerkama ili elegantnom dugom, crnom haljinom. Razigrani višebojni kristali nepretencioznog dizajna, napravljeni su da se nose zauvek.

Image

Matrix

Iako reč Matrix u nama budi asocijaciju na naučno-fantastični film sa maestralnim Kijanu Rivsom, izvorno, ovaj pojam potiče od istoimene reči koja ima značenje matice ili materice, dok se češće koristi u figurativnom značenju za poreklo, uzrok i izvor nečega. Široko shvaćeno matrix predstavlja i kontrolni sistem, utvrđenu matricu ponašanja nametnutu ljudima.

Swarovski je za svoj Matrix pronašao inspiraciju u dvostrukoj spiralnoj strukturi DNK i drugih naučnih organizama, pa je dizajnirao kolekciju nakita neočekivanih i inovativnih obrta. Pored transparentnog kristala, imamo i krupne komade u zelenoj, roze i ljubičastoj nijansi, postavljene u kanale u obliku fluida koji daju osećaj pokretljivosti. Dizajn je minimalističko klasičan, a moderan obrt daje mu spiralnost koja na različite načine ponavlja svoju matricu, u zavisnosti od toga da li je struktura preneta na ogrlicu, narukvicu ili minđuše.

Pošto nas je zavodljivi Kijanu Rivs ubedio da sve u univerzumu funkcioniše po određenom obrascu, neka Swarovski ove sezone dizajnira i reguliše naš stil. Obucimo se u Matrix.

ImageImage

Chroma

Nesvakidašnja kolekcija inspiraciju je pronašla u idejama vodeće švajcarske isceliteljke, istraživačice i umetnice Eme Kunc i novim apstrakcijama post Bauhausa, sa primesama elemenata tehnologije i informatike.

Geometrijski uzorci nakita stvoreni su kroz modele strogog rezanja kamena i nizanja građevinskih slojeva, tako da ova kolekcija istražuje slojevitost, ritam i simbole kroz dragocene i krupne kristale u prelivima boja poput najčuvenijih dragulja.

Harmonia

Ogromni jastučasto sečeni kristali u visećem okruženju daju iluziju plutajućeg kamenja i donose osećaj harmonične misterije koja vodi do besprekorne ekstravagancije. Kolekcija slavi majstorstvo i inovaciju dodajući raazigranu delikatnost kristalima većih veličina. Prefinjen, elegantan i dragocen dizajn stvara iluziju i misteriju i čini da se osećamo posebno.

Image

Najatraktivnije, estetski besprekorno, elegantno i primamljivo je prstenje koje svojom grandioznošću postaje naša opsesija koja stvara čudesnu vizuelnu predstavu naše pojavnosti.

Image

Orbita

Izuzetno smela, ali zahvalna kolekcija. Orbita je eksperiment boja i vatromet lepote na našem telu. Swarovski pažljivo istražuje kolorite i pokazuje nam savršen rezultat izazova u kombinovanju komplementarnog raznobojnog kamenja koji predstavlja fascinantan vizuelni spektakl trodimenzionalnog efekta savršenih komada nakita.

Smelost je u kombinovanju više boja na jednom proizvodu, u igri većih kristala na vidljivoj strani i sitnijeg kamenja na obodima. Svestranost se dobija preko reverzibilnih kristala, jer se prednja i zadnja strana mogu okretati i naš nakit menja izgled u trenutku koji mi izaberemo.

Kolekcija je zahvalna za sezonu pred nama, jer koloritom pokriva lepezu pastelnih nijansi lako uklopivih sa garderobom u jarkim bojama, a ono što je čini jedinstvenom jeste da emituje dobru energiju i donosi samopouzdanje.

Image

Izuzimajući scenske nastupe predstavnika industrije zabave kojima su ovo omiljene kolekcije, dame se najčešće opredeljuju za klasičniji dizajn nakita iz više razloga: diskretniji je, univerzalniji, nije sezonskog karaktera i jednostavniji za uklapanje. Nevezano za godine i modni stil, predlažemo da dame iskorače iz rutine i svoj izgled oplemene nakitom sa krupnim kristalom u bojama, čak i da preteraju u komadima koje će staviti na sebe. Bolji osećaj i savršeno raspoloženje su zagarantovani.