Posuđe za mlade

27.08.2019.

posuđe za mlade Rosenthal

Savremeno doba dovelo je do promene u navikama i potrebe da se ubrza priprema obeda i skrati vreme koje će se provesti u kuhinji. Novi trendovi u pripremi hrane (da se preterano dugo termički ne obrađuje) i savremeno, višenamensko posuđe, sačinjeno od novih, kvalitetnijih materijala, olakšavaju kuvanje i omogućavaju da se za kraće vreme pripremi perfektno, nutritivno bogato jelo.

U korak sa željama današnjih korisnika, WMF je poslednjih godina uobličio i promovisao celovit koncept pripremanja hrane, pruživši mogućnost brzog, a zdravog kuvanja. Izdvajamo, šerpe na paru, tiganje sa nelepljivim površinama kao i fantastičnu posudu „Vitalis“ koja omogućava da istovremeno pripremamo i do šest različitih namirnica. Svo ovo posuđe idealno je za pripremu ručka u trajanju od 15 minuta.

posudje za mlade WMF

Obavezni deo svake kuhinje danas su postali multifunkcionalni tanjiri i višenamenske posude, koje smanjuju broj posuđa u postavci stola. Takvi tanjiri izuzetno su praktični, jer je u njima više namirnica servirano na jednom mestu:  supa sa nekim dodatkom, meso i prilog, kuvano jelo i hleb ili sos, a nakon obroka u istom tanjiru možemo da serviramo kolač i preliv, sladoled i čokoladu, voće i grickalice…

posudje za mlade Villeroy & Boch

Veće činije sa više pregrada ili segmentirani ovali koji služe za serviranje hrane, omogućavaju da u formirane pregrade odmah stavimo i iznesemo nekoliko različitih vrsta hrane i da sa jednom ili dve ovakve posude zamenimo apsolutno sve komade servirnog posuđa.

posudje za mlade Royal Doulton

Mlađe generacije privlači posuđe rasterećenog dekora, minimalistički komadi, vintidž, granč i boho dizajn, tanjiri čvršćih struktura i uklopivih oblika. Za takav trend donekle su zaslužni i dizajneri, poput eminentnog kuvara Gordona Remzija, koji autentično daje mix & match elemente raznolikih koncepcija i jednostavne, praktične i pročišćene komade porcelana.

posudje za mlade Rosenthal

I čuveni proizvođači porcelana, kompanije Rosenthal ili Villeroy & Boch, predstavile su specifične teksture svojih kolekcija, inspirisane prirodom, poput blago razasutih ili rezbarenih linija drveta ili dominaciju kamena, peska, zemlje, kako u boji tako i u izgledu porcelana. Tanjiri ovih kolekcija deluju potpuno neobavezujuće, rasterećeno i uklopivo u svaki enterijer, a dozvoljavaju mešanje sa drugim bojama iz ponuđenog spektra.

posudje za mlade Villeroy & Boch

Sjajni, polirani delovi pribora za ručavanje danas su zamenjeni antiknim, rustičnim, vintidž escajgom mat finiša koji deluje nedovršeno, poput poluproizvoda. Podjednako interesovanje vlada i za escajg koji ima završnu obradu u nekoj boji, zlatnoj, crnoj, bakarnoj i umnogome oneobičava i rasterećuje postavku stola, fantastično se uklapajući sa tanjirima „grublje“ teksture.

posudje za mlade Sambonet