Pokloni za Mladence

18.03.2021.

Image

Prema starom običaju, 22. mart je u narodu poznat pod nazivom Mladenci. Taj dan proslavljaju parovi koji su sklopili brak tokom prošle ili ove godine. Iako su prethodnih godinu dana masovna svadbena veselja izostala, na drage nam bračne parove, svakako treba da mislimo i da im sreću u budućem zajedničkom životu, poželimo.

Stari je običaj, i danas poštovan, da se novovenčani parovi posećuju na Mladence i da se na taj dan darivaju poklonima, da što uspešnije i spremnije započnu bračni život. Sa druge strane, taj praznik je, izabran jer predstavlja početak proleća i buđenja života u prirodi, što je simbolika nastajanja i rađanja novog braka.

 Ove godine velika okupljanja treba preskočiti, ali svakako da kao najuža porodica i bliski prijatelji, skromnim poklonom možemo obradovati zaljubljene.

Predlažemo vam savršene poklone za Mladence.

1. Villeroy&Boch set za ručavanje za dve osobe

Image

“Iconic La Boule” set idealan je poklon u kome funkcionalnost uparena sa kultnim dizajnerskim izrazom osigurava da svaki dekor nije samo uzbudljiv i upadljiv set za ručavanje na našem stolu, već i postaje i dominantan komad u dizajnu enterijera.

Set od 7 delova sadrži po dva plitka velika, dva mala, dva duboka tanjira i jednu veću okruglu tacnu za serviranje. Savršenstvo ovoga seta je u tome što se njihovim spajanjem i slaganjem, tanjiri pretvaraju u dekorativni sferični objekat koji ne treba da se odlaže u fijoku, nego da ostane na stolu ili u vitrini kao dominantna dizajnerska skulptura.

2. Lalique i Swarovski kristalne figure

Image

Prozračnost i reflektujući sjaj kristala emituje plemenitu, podstičuću energiju i čini da naš prostor obasja lepotom i donese pozitivne vibracije. Kristalna figura pravi je izbor za dom mladog bračnog para, naročito ukoliko svojom simbolikom šalje poruku ljubavi, zajedništva, topline porodičnog gnezda, nežnosti i svetle budućnosti.

Dekorativna kristalna figura zaljubljenih ptica i medvedića, cvetnih buketa ili sjajnog srca, poklon je kome nije potrebna posebna poruka. Svojom simbolikom i lepotom pričaće priču večne ljubavi.

3. Robbe&Berking set čaša za šampanjac

Image

Srebro kao plemeniti metal besprekornog sjaja, večne vrednosti i trajanja i šampanjac kao omiljeno piće svih svečanih prilika ujedinjeni su u funkcionalan proizvod, kao što su čaše, i predstavljaju izuzetan poklon za Mladence.

Belo i sjajno, srebro je simbol čistote, dostojanstva, iskrenosti, vernosti, božanske mudrosti i međusobne ljubavi. Večnog je trajanja i visoke vrednosti. Poklanjajući set srebrnih čaša, darujemo nepresušno sećanje na nas, na poseban trenutak početka zajedničkog života, na lepotu uspomena koje će trajati do u beskraj.

4. Hermes set šolja za kafu/čaj

Image

Želja nosi ime Hermes. To je kompanija za čijim proizvodima svi žudimo i potajno priželjkujemo da ih posedujemo. Njegovi dekori su jedinstveni, drugačiji, omamljujući. Kvalitet je vrhunski, a prepoznatljivost brenda, logotipa i zaštitne, narandžaste boje pakovanja planetarno čuveni.

Set šolja za kafu ili čaj kojima će mladenci započinjati jutro savršena je dobrodošlica u novi dan koji će biti ispunjen zadovoljstvom i beskrajnom radošću. Zar to nije ono najpotrebnije?

5. Rosenthal  vaza

Image

Desetine modela porcelanskih vaza sa potpisima eminentnih dizajnera, najrazličitijih dimenzija i dekora, poklon je koji i pored upotrebne funkcije ima status umetničkog predmeta i uspomene nemerljive vrednosti.

Ispunjene cvećem, ove vaze svakom eneterijeru dodaju sjaj elegancije, prefinjenosti, artističkog umeća i čine da prostor življenja postane mesto svakodnevnog uživanja.