Novogodišnje kolekcije…

05.11.2020.

Image

Vreme je da probudimo uspomene na detinjstvo i setimo se kako smo nekada proslavljali najdivnije dane u godini. Nova godina i Božić najlepši su u krugu porodice kada, okupljeni u toplini doma, uživamo u druženju uz mnoštvo rituala ispunjenih ljubavlju i divnih tradicionalnih običaja.

Mnogima od nas, doček Nove godine najdraža je i najradosnija svečanost: jelka, svetleći ukrasi, šareni paketići, specijalna novogodišnja večera – i pod obavezno svečana postavka stola.

Image

Ove godine praznike ćemo proslaviti u krugu najbližih, tako da je idealan trenutak da se više posvetimo dekoraciji svoga doma i praznične trpeze. Odaberimo detalje iz novogodišnjih kolekcija porcelana i neka naša kuća bljesne u novom ruhu.

Image

Kako god da razigramo ideje za prazničnu postavku, nećemo pogrešiti. Snežno beli porcelan, ponegde možda protkan srebrnim ili zlatnim motivima, doneće bezvremenu eleganciju na našu trpezu, a sa „prosutim“ kristalima ili perlama po stolu, svećnjacima i bokorima raznobojnog cveća, doprinećemo da svečana trpeza, kupajući se u svetlosnoj refleksiji, izgleda savršeno.

Image

I koloritni porcelan sa nostalgičnim zimskim motivima u klasičnim sezonskim odsjajima crvene, zelene i bele boje, sa mnoštvom prazničnih simbola, zimzelenog drveća, nežnih šumskih stvorenja, pahulja, zvezdica, sjajnih ukrasa i obaveznim Sneškom Belićem i Deda Mrazom, zaživeće u svojoj raskoši kada ga razastremo po stolu. Raskoš boja istaći će glamuroznu stranu svečanog obeda, dok prelamanje dekora vizualizuje bogatu tradiciju i naglašava luksuzne primese, dajući neprolaznu eleganciju odabranom stilu.

Image

Kada svemu tome dodamo kristalne čaše, uglancani escajg, mnoštvo sjajnih ukrasa, široki osmeh i dobro raspoloženje, sa melodijom čepa koji izleće iz šampanjske flaše, svečanost može da počne.