Novo u svetu kristala

05.06.2014.

Predstavljamo vam nove kolekcije brenda Nachtmann …

KOLEKCIJA “HIKARI”

Za dizajnerku Yuumi Abe, Tokyo je kao i svaki drugi veliki grad – bučan, sa neizbežnom gužvom i vrevom. Ona svoj mir i tišinu pronalazi u vrtu Kiyosumi i botaničkoj bašti Koishikawa, gde je isnpiraciju za ovu kolekciju dobila iz različitih izvora – arhitekture, pejzaža, sunčevih zraka koji se probijaju kroz krošnje drveća. “Moja ideja počiva na istraživanju prostora ispod čaše ili vaze … prostor koji je za mene živ i sa uzbudljivim mogućnostima”, kaže dizajnerka.

Hikari

KOLEKCIJA “SPHERE”

“Nisam matematičar, ali znam da je sfera savršeno okrugao geometrijski oblik u trodimenzionalnom prostoru”, kaže Roman Kvita, dizajner ove neobične kolekcije, i dodaje: “Ovo je bila moja početna tačka, dok sam grubo skicirao prve ideje. Moj cilj je bio da povežem tradiciju i kvalitet. Kako su moje skice prerastale u 3D skulpture, primenio sam sferoidne principe na čaše za piće, tanjire i činije. I tako sam shvatio, dok sam držao u rukama prototip, da je geometrija oblikovala moju kreativnost.”

Sphere

KOLEKCIJA “SANTORIN”

Mediteran… Sveće i vatra stvaraju magičnu atmosferu. Neće samo vaša bašta zračiti blistavošću mediteranske letnje noći, već će i vaša dnevna ili spavaća soba biti obasjane, senzualnom čarolijom. Raskošan “Santorin” svećnjak napravljen od sjajnog kristala omogućava da donesete ovaj mediteranski ambijent u vaš dom.

Santorin svecnjak

KOLEKCIJA “IMPERIAL”

Ukrašen duborezom cvetnog dizajna, ovaj kristal zadržava svoju prozračnost. Zbog njegove prirodne lepote može se koristiti u svakodnevnim, ali i formalnim prilikama. Ova kolekcija čaša je urađena u pet praktičnih modela: čaša za vino, čaša za šampanjac, čaša za pivo/hladna pića, čaša za duga pića i univerzalna čaša.

Imperial case   Imperial casa

KOLEKCIJA “PRESTIGE”

Obratite pažnju na prizmatičnu igru svetlosti kroz duboka, simetrična sečenja ovog smelog savremenog modela. Teški kristal svojim dominantnim prisustvom doneće prestižnu notu vašem stolu.

Prestige case           Prestige case