Noviteti iz Frankfurta II deo …

06.08.2020.

Image

Rosenthal

Na klasičnom, baroknom obliku ikoničkog dekora “Sanssouci”, italijanski dizajner Gianni Cinti, za  novu kolekciju „Midas“ pozvao se na grčku mitologiju i kralja Midu, kome je Dionis dao moć da sve što dodirne pretvori u zlato. Sada je predstavljen model koji se poigrava sa različitim gradijentima zlata: tragovima, nagoveštajima ili potpuno zlatnim delovima na obodima tanjira ili ručkama šolja. Ovogodišnji noviteti iz Franfurta su magični na sve moguće načine

Svaki predmet od porcelana ručno je oslikan zlatom u repeticiji motiva lišća i grančica, a dizajner je koristio “kamuflažni” efekat, upotrebom određenog tona boje na uzorak sa mat belim listovima ispod zlatnih. Ovaj način oslikavanja daje dekoru „Midas“ trodimenzionalnost koja se otkriva gledanjem na objekat iz različitih uglova.

Image

Kolekcija „Dynasty“ zasnovana je na istoriji i mašti. Nadrealističan bogati obrazac dekora, inspirisan Orjentom, Renesansom i Art Nouveau periodom, ispunjen je simbolima ptica, kornukopije, lišća, drvetom života i pticama, otvorenom knjigom i portretima inspirisanim siluetama sa kameja. 

U obilju motiva Gianni Cinti revidira i reinterpretira niz elemenata koji sublimiraju njegov lični i umetnički put. Primetna je stroga kompozicija, uzorci tekstila Gianfranca Ferra i njegove boje (crna, pruska plava, čokolada) dok zlato koje se ponavlja u čitavoj seriji, označava heraldiku, eleganciju i porodičnu baštinu. Ovaj veličanstveni porcelan zadovoljiće filigranski ukus prefinjene publike.

Image

“Magic Garden” kolekcija otkriva lepotu prirode na postavljenom stolu. Od gradacije suprotnosti, jednostavnih crnih grafičkih elemenata, preko bogatih nijansi zelene, dolazi do sveobuhvatne palete boja cvetnih bokora lekovitog bilja. Poljsko lekovito bilje je inspiracija za ovaj izuzetno dekorisani porcelan čije mustre simbolišu faze razvoja biljke: od semena i bujanja, do potpunog otvaranja cvetova. Svaki tanjir drugačijeg je dekora, dok magija vrta dolazi do izražaja u njihovoj kombinaciji čineći veseli ansambl.

Image

Emilio Pucci je prvi modni dizajner među znamenitim umetnicima koji su ostavili svoj pečat u Rosenthal studio-line kolekciji, prenoseći karakterističnu i svima prepoznatljivu šaru tkanina i printova na porcelan. „Veselje je jedan od najvažnijih elemenata koji sam doneo u modu. Doneo sam ga kroz boju”, naglasio je Emilio Pucci, koji je inspiraciju za “Palm Leaves” vaze pronašao na svojim putovanjima po Africi, Indoneziji i Južnoj Americi, gde je upijao neobične kolorite i nijanse koje će koristiti za stvaranje svojih živopisnih kolekcija.

Image

Versace

Raskošan dekor uvek je bio prepoznatljiva nota Versace univerzuma. Najnovija kolekcija finog porcelana “Jungle Animalier” spaja ikonični otisak divljine neprohodne džungle, egzotiku animal printa i višedecenijsko nasleđe prepoznatljivog simbola meduze.

Dinamika noviteta iz Frankfurta se sastoji iz snažniih dekora, istaknuta živopisnom paletom boja, donosi nam osveženje u vidu prvobitne različitosti i začuđenosti lepotom, a potom i u definitivnom opredeljenju za izborom ovog porcelana koji će na naš sto doneti eksplozivnu vrcavost i potpuno osveženje.

Image

Robbe & Berking

“Martele Bar” kolekcija srebrnih čaša, započela je svoju promociju pre nekoliko godina, a sada, dopunom za svako odabrano piće doživljava svoju renesansu. Odabrane prilike zahtevaju posebno piće kao i izuzetne čaše da bi celokupan ugođaj opčinio sva naša čula. Jedinstvene čaše ručne izrade od plemenitog metala, svako piće ili koktel učiniće malim umetničkim delom i doprineti ležernom, opuštenom i uzvišenom trenutku.

Image

Potpuno jedinstvena pojava u predstavljanju luksuznih primeraka jeste i garnitura šaha, limitiranog broja primeraka izrađenom u platini kao i kolekcija u čistom srebru sa masivnom tablom izrađenom u zlatu od 24 karata. Elegantne šahovske figure u plemenitim metalima jednostavnog dizajna, karakterističnog za Robbe&Berking, smeštene su u ručno izrađenu kožnu kutiju koju potpisuje renomirani danski proizvođač “August Sandgren”.

Unikatnost, spokoj, sofisticiranost, ekskluzivnost, strast … samo su neke od karakteristika koje će privući odabrane klijente da se opredele za ovaj ekskluzivni primerak. Noviteti iz Frankfurta su na raspolaganju u Sun, Moon & Stars radnjama.

Image