Noviteti iz Frankfurta I deo

28.02.2020.

Ambiente, jedan je od najznačajnijih sajmova proizvoda za opremanje domaćinstva, gde svakog februara noviteti iz Frankfurta bivaju prikazani i okuplja vodeće svetske proizvođače, ove godine nam predstavlja izuzetne kolekcije koje će u narednom periodu osvajati naša srca i pronalaziti put do naših domova.

Villeroy & Boch

Beskrajni nebeski svod, izazovan, nepregledan i nesaznatljiv, podstakao je tim dizajnera da nam predstavi impresivno sjajnu kolekciju porcelana “New Moon”. Potpuno pročišćen, minimalistički, jednostavan i privlačan dizajn definisan je samo jednim elementom – asimetričnim oblikom polumeseca. Jasne linije stvaraju nežno zakrivljenu siluetu polumeseca na sjajnom, glaziranom porcelanu vrhunskog kvaliteta, koji svakoj postavci stola daje ekskluzivnost  svojom ekspresivnošću.

New Moon

La Boule” predstavlja reinterpretaciju inovativnog koncepta u istoriji dizajna i deo DNK kompanije Villeroy & Boch. Od prve promocije modela “Globe” 1971. godine Helen von Boch, koji je bio impresivan i revolucionaran koncept, dizajn ispred svog vremena, skoro 50 godina kasnije, Villeroy & Boch otkriva novu interpretaciju ove ideje, modernom verzijom ekskluzivnog “globusa”. Ova porcelanska sfera sastoji se od kompaktnog seta za ručavanje za dve osobe, sa dve Premium porcelanske činije, ravne posude, univerzalnih tanjira i tanjira za posluživanje. Sklopljena sfera je savršen dizajnerski predmet koji će biti pravi ukras na stolu ili umetnička skulptura u enterijeru.

La Boule

Ekskluzivna kolekcija “Château Septfontaines” dobila je ime po dvorcu koji su braća Boch podigla krajem 18. veka pored svoje fabrike porcelana u Luksemburgu. Dizajneri su inspiraciju pronašli u nepresušnoj arhivskoj građi, a delikatne elemente klasičnog stila, sa puno pažnje i ljubavi prema detaljima, prilagodili su  i preneli u moderni, savremeni estetski Art Deco stil.Sada je pred nama impresivna kolekcija koja blista uzbudljivom interakcijom mat i sjajnih površina blago reljefnog izgleda, sa prefinjenim obrubom od 20-to karatnog zlata, tehnički izuzetno inovativna i zahtevna, a estetski apsolutno neodoljiva.

Château Septfontaines

Riedel

Novi concept “Vine Wings” čaša, ističe ispruženo, ravno dno krilastog oblika koje povećava površinu na kojoj vino leži dajući veći intenzitet arome uvećanjem nivoa isparenja. Pored toga, da bi se svakoj sorti grožđa dala optimalna aroma, bilo je neophodno da se blago zakrivi i zid čaše, kao i da se precizno kalibrira otvor svake čaše specifičnim prečnikom. Neuobičajene estetike, ove čaše su upečatljive u svom dizajnu i izuzetno funkcionalne, uzimajući u obzir ono najvažnije, da sveukupna punoća ukusa svakog vina maestralno dođe do izražaja.

Wings

Nastavljajući saradnju, započetu 2017. godine, sa Elton Džon AIDS fondacijom, predstavljen je novi dekanter “Swan Rainbow Magnum” koji u limitiranom broju, od 175 ručno rađenih kristalnih komada, nosi originalni, ugravirani potpis sir Eltona Džona, kao i serijski broj primerka.Ovaj izuzetan primerak ima zapreminu od 1,5 litara i predstavlja jedinstveno, neponovljivo umetničko delo.

Swan Rainbow Magnum