Escajg

27.05.2019.

Image

Escajgom se svakodnevno služimo i zato bi trebalo da u njemu pronađemo savršeni sklad i lepotu koja će nam svaki obed učiniti prijatnijim. Odaberite kolekcije koje će oživeti deo vas, vaših životnih priča, vaših ukusa i vrednosti.

Osnovni pribor za ručavanje čine kašika, viljuška i nož, koji se mogu proširiti sa desertnim setom (kašika, viljuška, nož), setom za ribu (viljuška i nož), setom za špagete (kašika i viljuška) kao i velikim brojem dopunskih delova, poput kašičica za čaj ili kafu, kutlača, servera, velikih kašika za variva, noževa i viljušaka za razne vrste mesa, hvataljki za puževe, rakove i svakojakim neverovatnim „spravama“ koje su napravljene da olakšaju konzumiranje specifične vrste hrane.

Za prefinjen ukus i osobene visoke standarde, Robbe & Berking escajzi su pravi izbor, jer se smatraju umetničkim delima izuzetnog kvaliteta, bilo da su urađeni u srebru ili posrebenju.

ImageImage

Večne tradicionalne vrednosti, generacijsko trajanje i simboliku kvaliteta, dobrog ukusa, otmenosti i ekskluzivnosti donose Christofle escajzi. Ovaj znameniti francuski proizvođač besprekorne izrade, predstavlja nam modele, od vekovno prepoznatljivih dekora do modernih, dizajnerski uobličenih fascinantnih setova.

ImageImage

Sambonet nam donosi jedan novi izgled escajga u PVD, Vintage, Antique i Satin završnoj obradi.

Naziv PVD (Physical Vapour Deposition) predstavlja poseban tretman završne obrade  koji daje proizvodima od hromiranog čelika dragocene zlatne, crne, bakarne ili nijanse boje šampanjca.

Vintage obrada čini naturalnom površinu escajga, kao da nikakve finalne obrade nije ni bilo. Antique obradu karakteriše prijatan dodir teksture i originalne mat površine hromiranog čelika. Satin, koji se razlikuje od ostalih finiša, daje escajzima prijatni blagi mat izgled zadržavajući mekanu, glatku površinu.

Ovaj izuzetno popularan trend u novim tehnikama završne obrade, a dizajnerski usmeren na vraćanje „starim“ escajzima, priboru koji odoleva zubu vremena, koji je prekriven vekovnom patinom, savršeno je uklopiv i sa porcelanom tradicionalnog dekora, sa jednostavnim, pročišćenim, belim tanjirima, ali i sa jarkim koloritima ili modernim dizajnerskim izvedbama.

ImageImage

Villeroy & Boch u liniji Vivo nudi escajge, pristupačnih cena, već od 6.327,00dinara za set od 30 delova. „Voice Basic“ escajg ima klasičan, bezvremen oblik i savršen je za svakodnevnu upotrebu, ali i za svečane prilike.

Image

WMF je ovaj put zadužen za najmlađe. Bilo da su primamljivi dečji motivi ugravirani ili naslikani na setovima od 3 ili 4 dela, escajg je neophodan kako bi na vreme naši najmlađi naučili bonton za stolom.

ImageImage

I na kraju, ali nikako na poslednjem mestu, dodaci osnovnim delovima escajga, bez kojih nijedna kuhinje ne može, a koji su nam veoma potrebni, a neki čak i šašavo izgledaju kao nrp. set za sir, koji potpisuje Andre Stocker za WMF.

ImageObratite pažnju na izbor pribora za ručavanje. Neka osnovni kriterijumi budu odabir proizvođača, kvalitet materijala i izrade, ergonomski oblik drške, a nakon toga se prepustite izboru dizajna i estetici escajga.