Besprekorno savršenstvo beline…

17.10.2020.

Image

Prirodna i vekovima najdominantnija boja porcelana – bela, simbol je svetlosti, dobrote, čistoće i sjaja, koja u prostor našeg doma donosi sigurnost, sklad, mir, prozračnost, a nas same rasterećuje, opušta i doprinosi boljem opštem raspoloženju. To je boja savršenstva koja naše okruženje čini nestvarnim.

Villeroy & Boch nam je predstavio tri nove kolekcije i učinio neslućeni iskorak u svetu “već odavno viđenog”, kod svakog proizvođača zastupljenog i u svakom domu sveprisutnog belog porcelana.

Beskrajni nebeski svod, izazovan, nepregledan i nesaznatljiv, podstakao je tim dizajnera da nam predstavi impresivno sjajnu kolekciju porcelana “New Moon”. Potpuno pročišćen, minimalistički, jednostavan i privlačan dizajn definisan je samo jednim elementom – asimetričnim oblikom polumeseca. Jasne linije stvaraju nežno zakrivljenu siluetu polumeseca na sjajnom, glaziranom porcelanu vrhunskog kvaliteta, koji svakoj postavci stola daje ekskluzivnost  svojom ekspresivnošću.

Image

La Boule” predstavlja reinterpretaciju inovativnog koncepta u istoriji dizajna i deo DNK kompanije Villeroy & Boch. Od prve promocije modela “Globe” 1971. godine Helen von Boch, koji je bio impresivan i revolucionaran koncept, dizajn ispred svog vremena, skoro 50 godina kasnije, Villeroy & Boch otkriva novu interpretaciju ove ideje, modernom verzijom ekskluzivnog “globusa”.

ImageImageOva porcelanska sfera sastoji se od kompaktnog seta za ručavanje za dve osobe, sa dve Premium porcelanske činije, ravne posude, univerzalnih tanjira i tanjira za posluživanje. Sklopljena sfera je savršen dizajnerski predmet koji će biti pravi ukras na stolu ili umetnička skulptura u enterijeru.

Ekskluzivna kolekcija “Château Septfontaines” dobila je ime po dvorcu koji su braća Boch podigla krajem 18. veka pored svoje fabrike porcelana u Luksemburgu. Dizajneri su inspiraciju pronašli u nepresušnoj arhivskoj građi, a delikatne elemente klasičnog stila, sa puno pažnje i ljubavi prema detaljima, prilagodili su  i preneli u moderni, savremeni estetski Art Deco stil. Iduće godine pred nama će biti impresivna kolekcija koja blista uzbudljivom interakcijom mat i sjajnih površina blago reljefnog izgleda, sa prefinjenim obrubom od 20-to karatnog zlata, tehnički izuzetno inovativna i zahtevna, a estetski apsolutno neodoljiva.

Image

I Bernardaud ovu jesen boji u belo kolekcijom “Twist”. Delikatni dizajn ovog porcelana kombinuje različite uticaje: svetlosne efekte japanskih prikaza sa pirinčanog papira, umetnost savijanja origamija, metode pletenja i konzerviranja nameštaja 50-ih, a posebno 3D grafiku koju ističu nove tehnologije. Rezultat je neverovatni suptilni efekat strogog geometrijskog uzorka predstavljen prepletenim potezima. Utisnuto na obodu tanjira i na spoljnoj strani različitih delova kolekcije, svetlo je ono što otkriva naizmeničnu mat i blistavu obradu živopisnog sjaja koji oživljava belinu porcelana.

Image