Vesti iz Londona …

28.04.2016.

Image Image

„Wedgwood“ je ovog proleća lansirao novu kolekciju „Blue Bird“ u čast 250 godina servisa „Queen’s Ware“ koji je nastao kada je Josiah Wedgwood postavljen za „grnčara njenog kraljevskog visočanstva“, kraljice Šarlote, supruge Džordža III. Ova istorijski simbolična kolekcija poseduje zajedničku nit sa davnašnjim modelom kroz izražajni cvetni dizajn i motiv ptice. Topla boja osnove i moderan plavi dekor sastoje se od prelepih nijansi bebi plave, nebesko plave, vodene, safirne i indigo plave boje.

Prelepi ručno oslikani porcelan „Floral Eden“, inspirisan živahnim, šarenim svetom hortikulture, u skladu sa britanskom tradicijom preobražava svaki dom u mesto umetnosti i stila. Moderan izraz engleske cvetne bašte na izvrsnim komadima ove kompilacije inspirisan je idejama John Wedgwooda, ljubavlju prema prirodi, a posebno njegovim osnivanjem i razvojem prelepe botaničke bašte. Ručno oslikani cvetovi i živahne bujice boja koje se poigravaju na tradicionalnim laticama, ažuriranim stilom sa zlatnim akcentima, daju nepogrešiv finiš i osećaj nemerljive raskoši.

Image Image

Kolekcija „Gilded Muse“ neprimetno ujedinjuje svoj autoritet umeća izrade i autentičnosti dizajna sa potpuno savremenim stilskim tendencijama. Trend neoklasicizma doneo je drevnu umetnost Stare Grčke i Rima  britanskom dizajnu, njegove geometrijske linije, odmerene i elegantne siluete i živahne scene koje oslikavaju živopisne likove uhvaćene u imaginaciji nacije.

„Gilded Muse“ slavi legendarne komade porcelana transformišući ih prema ukusu moderne publike. Slikoviti crteži su pikselizirani i stvaraju dopadljiv kontrast između futurističnog efekta i njihovog klasičnog originala ističući otmenu notu luksuza.

Limitirana kolekcija „Iconic“ inspiraciju pronalazi u radu najuticajnijeg italijanskog arhitekte Andrea Paladia, čije se ideje oslanjaju na klasične forme, simetriju i perspektivu. Odabrani proizvodi kombinuju crni Jasperware, napravljen u Barlastonu u Engleskoj, sa prefinjenim, reljefnim, ručno izrađenim kristalom i u neobičnom sadejstvu donose savremen i moderan pristup tradiconalnom luksuznom materijalu. Jedinstvena, legendarna „Iconic“ kolekcija pored tradicijom osmišljenih i izvedenih bravura ima i popularan, ali i funkcinalan karakter, jer je ciljano napravljena za moderan dom, sa dekorativnim činijama, vazama i proizvodima za bar.

Image Image

Sveukupnost savršenog ritualnog koncepta popodnevnog ispijanja čaja sjedinjen je u kolekciji „Tea Garden“ koju sačinjava elegantan servis za čaj sa dopunskim aksesoarima kao i četiri raznolike voćne primese u ukusnim mešavinama čaja. Dizajniran sa mladalačkim poletom i u mislima sa savremenim konzumentima ovaj model donosi mešavinu jarkih boja i stilizovanog cveća, inspirisan vekovima starom floralnom arhivom Wedgwood porcelana.

Dizajn svake šoljice našao je inspiraciju u osobenom cvetu i boji, kao i aromi bilja od koga je čaj napravljen: zeleni čaj/nana, malina, kupina/jabuka i limun/đumbir. Novom kolekcijom prenosi se duh tradicionalne, jedinstvene, kraljevske ekspresije ispijanja čaja u naš dom i miomirisnim aromama ispunjava se svaki kutak naših uspomena.

Image

Kolekciju „Vibrance“ karakteriše vešto korišćenje raskošnih boja sa stilizovanim cvećem i elegantnim zlatom čineći je savršenom fuzijom stila i funkcionalnog dizajna za savremene i smele kupce. Reflektujući popularne trendove „Vibrance“ odaje poštu prošlim, sadašnjim i budućim izrazima kroz snažno koloritno posuđe, isijavajući estetiku floralnog dizajna i praktičnog oblika koji stvaraju bezvremene komade porcelana za savremeni dom. Moderna klasika. Boja je ključ ove kolekcije: tamno magenta, kanarinac žuta, jarka mandarina i tirkizno plava – sve naglašene ručno oslikanim, dekadentnim zlatnim finišom.

Kolekcija “100 Years” vodi nas na daleko nostalgično putovanje inspirisano jedinstvenim cvetnim dekorom iz bogate arhive Royal Albert kompanije i stilskim i kulturnim referencama karakterističnim za svaku dekadu 20. veka. Obeležavajući deceniju postojanja, ove godine kolekcija je osvežena novim vintage dekorima koji su predstavili reminiscencije na prethodni vek.

„Bouquet“ – Nežni, moderni žuti obod na porcelanu odiše dahom 90-ih dok je beli centar ukrašen buketom ruže. Veselo koketan dekor čiji je svaki artikal finiširan 22-karatnom zlatnom ivicom čežnjivo isijava nostalgiju za prošlim vremenom.

„Rose Blush“ – Namenjen za sve zaljubljenike u snove, eleganciju i gracioznost. Kolekcija inspirisana engleskom baštom iz 80-ih savršeno kombinuje klasičnu suštinsku autentičnost sa savremenim načinom života.

„Mint Deco“ – Iznosi raskošnu ornamentiku i smeo dizajn impresivnih 30-ih u podmlađenom stilu i savršenom glamuru, ističući geometrijske oblike i strukturne linije, dok u opuštenijem prikazu cvetnog dekora postaje naš omiljeni predmet želje.

Image

Veoma uspešna saradnja kompanije Royal Albert sa Mirandom Ker ove godine rezultira novom kolekcijom poklon proizvoda koju čine vaze, činije i svećnjak izrađeni od transparentnog ili nežno roze kristala. Delikatno izrezbareni božuri i ustreptali leptirići ističu notu glamura i ženstvenosti unoseći u svaki prostor osobeni, produhovljeni stil.

Savršeni par čaša za šampanjac sa Swarovski kristalima predstavlja specijalni poklon za nama drage osobe.

Image

„Helix“ je nova kolekcija čaša za piće savremenog stila koja je dobila ime po uočljivoj dekoraciji spirale, trostrukoj liniji, koja se obavija oko čaše, savršeno proporcionalne i naglašenih elegantnih kontura svakog pojedinačnog

Image

modela. Izrađene od vrhunskog kristala, ove čaše garantuju perfektno iskustvo pri degustiranju omiljenog pića, a modernim dizajnom prilagođavaju se svakoj prilici u kojoj poželimo da nazdravimo.

ImageImage

Royal Doulton proširio je svoju kolekciju „Pacific“, inspirisanu plavetnilom mora koje zapljuskuje obalu, sa dva nova dekora kojima dominiraju „nemarno“ posute kapljice i  „talasima ispisane linije“. Zapljusnuti okeanom ili oivičeni plimom i osekom proizvodi od porcelana stvaraju umirujuću atmosferu savršenu za uživanje u svakom obedu, a svojim modernim izgledom mogu se uklopiti u svaku postavku stola, svaki enterijer i svaku priliku.

Image

Eksplozija boja i novi sjajni dizaj proizvoda u kolekciji „Pastels“ pokazuje dominaciju proleća kroz izmešane nežne boje koje daju uzvišeni izgled porcelanu. Jednostavan a snažan, mekan a upadljiv, novi dekor stvara opuštenu sliku svakodnevnog obeda kroz pet karakterističnih printova koji se mogu kombinovati jedan sa drugim na različite načine i tako prilagoditi svakom enterijeru. Možete se opredeliti za jedan… ili za sve…

ImageImage

Očaravanje se nastavlja kolekcijom „Swirl“ oživljavanjem prepoznatljivih zlatnih nijansi, tako značajnih i veoma inspirativnih za Veru Vang. Prateći lagano njihanje valovitih nabora na bogato izrađenim venčanicama, stilizovani zlatni talas koji struji uokviren zlatnim obodima oivičava elegantnu belinu vrhunskog porcelana čineći ovaj model izrazito gracioznim, svečanim i ekskluzivnim.

Cenjeni, ekspresivni izraz u dizajnu Vere Vang reprezentativno pokazuje njena nova kolekcija poklon proizvoda „With Love Nouveau“ u kojoj svaki komad slavi globalnu ekspresiju ljubavi. Ramovi za fotografije, šampanjske čaše, ukrasna kutijica i server set za tortu nežnih tonova u posrebrenoj završnoj obradi, sa spojenim prstenovima izabranim zbog svoje simbolike, večne ljubavi, predstavljaju idealan poklon koji će nas povezivati do kraja beskraja.

Image