Saveznici naših dama …

04.03.2015.

Swarovski accessories

Pitate li se da li istinski volite vašu damu? E, pa znajte da je prava ljubav samo ona kada osetite da vam je njeno zadovoljstvo važnije od sopstvenog ili što bi mnogo lepše rekao Nikolas Sparks: „Napokon razumem šta prava ljubav znači. Ljubav je kada ti je stalo do nečije sreće više nego do tvoje, bez obzira koliko teške bile odluke s kojima se moraš suočiti“.

Ko kaže da je lako sa nama, laže. A što bi bilo lako kada je mnogo zanimljivije komplikovano. Da nema svih naših mnogobrojnih začina, silnih zahteva, neprestanih potreba, život bi definitivno bio siv, ili sa nekoliko nijansi sive, ali nikako svih 50.

Za naše žensko, svetlije, lepršavije, opuštenije, rasterećenije hodanje po dugi života, za ugodnije, prijatnije, veselije obitavanje u ovom vremenu, za radost, osmeh i sreću na našem licu, neophodni su nam saveznici. Svi oni slatki, mali, jednostavni, javni i tajni prijatelji koji će naše zanosno koračanje ulicama učiniti potpuno neodoljivim, a vas, muškarce, omamljenijim.

Zenska torba

Verujem da ste svi imali priliku da virnete u žensku tašnu, a samo malobrojni da prisustvuju istresanju njenog celokupnog sadržaja u pokušaju prepakivanja. I znam da ste ostali zapanjeni. U poređenju sa sitnicama muškarcima svakodnevno potrebnim, a koje se časkom mogu staviti i u džep od pantalona, ženske tašne deluju kao pokretni supermarketi. Nekoliko nesesera sa osnovnom šminkom, par novčanika sa razvrstanim dokumentima i novčanicama u raznim valutama, više pakovanja maramica, svežnjevi ključeva, telefon i obavezni punjač, kutije cigareta i nekoliko upaljača, par olovaka za ne daj bože situacije, rokovnik ili tablet kod savremenijih predstavnica, krema za ruke, neophodni lekovi (za svaki slučaj) i raznorazni suplementi (za zdrav život). Naravno da su tu i fascikle nedovršenih obaveza sa posla, rezervne čarape, bočica parfema, četka za kosu i još mnogo toga što sam propustila da nabrojim.

Zenska torba

Ono što je još neverovatnije, svaka od navedenih stvari upakovana je u najatraktivnija pakovanja, jer je nama izuzetno važno da je ambalaža naših sitnica, naših tajnih saveznika, vizuelno što primamljivija i kada bilo šta izvadimo iz tašne da ostavimo bez daha sve one pored nas.

I zato, mislite o tome. Nikada nemojte zaboraviti da nas obradujete nekom sitnicom koja će upotpuniti naše, koliko god brojne, nedovoljne kolekcije aksesoara, naših vernih saveznika. A i 8. mart se bliži…

Swarovski poklon

Ključevi od stana, kancelarije i automobila zahtevaju bar tri priveska, ako ne i više, da bi taj svežanj, kao da smo u najmanju ruku čuvarke ključeva nekog zloglasnog zatvora, bio jednostavno pronađen slepim opipavanjem u našoj „sport Bili“ torbi. A dobar, atraktivan, glomazan, šareni privezak, kao ukras, mogla bi da dobije i naša tašna, tek da joj osvežimo izgled.

Nešto praktičnije dame možete obradovati i priveskom za ključeve u kome je ujedno i USB, tako da u jednom proizvodu možemo imati dve izuzetno važne funkcije. I praktičnu i dekorativnu. A vi jednim udarcem ubiti dve muve.

U svakom slučaju nemojte zaboraviti na USB. Pa, znate da mi sa sobom treba da ponesemo i deo poslovnih obaveza, kao i brojne fotografije porodičnog albuma. Ako želite da nas iznenadite modernijom verzijom ove elektronske spravice, nećemo ostati ravnodušne na USB „sakriven“ u olovci, narukvici ili lančiću.

Swarovski Accesoties

I još jedna neophodna sitnica u nekoliko komada, svakako je i atraktivna olovka. Potrebna nam je i minarica, kao i hemijska sa plavom, crnom ili crvenom minom, jer uvek treba zabeležiti neku obavezu, zaboravljenu namirnicu na spisku za kupovinu, zahtev od dece koji treba momentalno izvršiti ili poziv za neku večernju promociju ili zabavu. Ženama mnogo lepše pišu kristalima ukrašene olovke jarkih boja, kao da nam olakšavaju obaveze. A još ako na svom vrhu olovka ima i gumirani deo za tapkanje po tač skrin ekranima, onda će nam i pisanje po ovim nepraktičnim čudima učiniti jednostavnijim i bržim.

Swarovski pens

Jedan od naših najvažnijih saveznika svakako je ogledalce. Svakodnevno ga konsultujemo pitajući ga ko je najlepši na svetu? Odgovor bi trebalo da bude: „Zna se, ja“. Da bi smo bile sigurne u permanentno potvrdni odgovor, u tašnici uvek moramo imati savršeno dizajnirano ogledalce, koje će svojom lepotom izmamiti naš osmeh i pre nego što se u njega pogledamo. A kada to i učinimo, sigurno ćemo biti najlepše na svetu. Jer osmeh čini čuda…

Wedgwood mirror

 

Mi, koje uz sve obaveze imamo i brdo poslovnih, znamo koja je muka pohraniti sve vizit karte koje se danas dele neštedimice, a sve u cilju povezivanja radi ostvarenja ma i najmanjeg poslovnog interesa. Ne činite grešku dajući broj svog mobilnog telefona svakom poslovnom kontaktu, jer veliki broj ljudi još uvek nije upoznat sa bontonom mobilne telefonije, a neprijatnosti i pozivi u nedoba nam nisu potrebni. Mnogo je bolje predstaviti se vizit kartom, na kojoj, naravno, nema broja mobilnog, a koji ćemo jednostavno upisati olovkom svakome onome kome želimo da ga damo. A prikupljene, kao i sopstvene poslovne kartice, uredno posložiti u malu, dekorativnu, ali veoma praktičnu futrolu ili kutijicu za vizit karte koju ćemo elegantnim pokretima izvaditi iz naše tašne i na taj način se predstaviti novim poslovnim partnerima. Svakako, svaku nepotrebnu karticu, zafrljačite glavom bez obzira ostavljajući prostora za one, zaista, neophodne.

Christofle vizitar

Obeležiti stranicu nekog dokumenta, zakačiti podsetnik na hrpi papira, notirati mesto u knjizi na kome smo prekinuti u čitanju, možemo učiniti i iscepanim listom hartije, ali ćemo biti jako nesrećne i nezadovoljne. Pa, znate, koliko volimo savršenu estetiku sofisticiranosti. I, zato, obradujte nas jednostavnim, ukrasnim markerima za obeležavanje stranica sa višebojnim visuljcima koji će nam radosno pokazivati odakle treba nastaviti sa čitanjem ili radom. Nepretenciozna ženstvenost ovog minimalističkog komada, načiniće od njega našeg neodvojivog saveznika i veselog saputnika u trenucima nestajanja u moru obaveza ili opuštanja u lahornim stranicama nekog romantičnog štiva.

Christofle bookmarkeri

Podjednako koliko i mi volimo da budemo odevene u skladu sa trendom ili sopstvenim osećajem, važno nam je i da naši saveznici budu besprekornog izgleda. Pomozite nam da „obučemo“ i naš mobilni telefon i tablet u najnovije kolekcije. Da šljašti, blješti, presijava se… Da se i mi ozarimo.

Swarovski incase

Da ne dužim, požurite, pohrlite u susret prolećnom suncu i ženskom prazniku. Neka vam upravo 8. mart bude izgovor, povod, iskupljenje i izlazak iz letargičnog zaborava zimskih dana koje ostavljamo za sobom. Ne verujte u baljezgarije da nas uzbuđuju nijanse sive. Žene se raduju bojama duge.