RAZGLEDNICA …

28.12.2014.

Image

Svaki tren je lutanje, svaki dan jedno putovanje, svaka godina – uspomena …

Koliko god bila poslovno teška, negativnom energijom ispunjena, problemima obeležena, brigom obojena, na puku egzistenciju oslonjena, ova godina nam je otkrivala tajne uvale udaljenih prostranstava i na proputovanju kroz beskrajni svet pritajene lepote bojila življenje vatrometnim koloritom.

Kao skroman čin lične zahvalnosti za savršene trenutke našeg druženja u ovoj godini, poklanjam vam našu razglednicu koju smo iz udaljenih mesta zajednički ispisivali …

ImageImage

Miris starine, gradova nestalih pod najezdom „napretka“ i nastalih na temeljima ugasle lepote, večno nas mami u svoje lavirinte iz kojih bljeskaju likovi Tezeja i Arijadne, Odiseja i Penelope, Zevsa, Here, Apolona, Muza i Meduza… Junaci, heroji, gladijatori, dvokolice, antički stubovi sa grandioznim frizovima, naosima, kapitelima, zabatima, karijatide, mozaici …

Onaj, svima potreban, trenutak samozaborava, naslućen u istinitosti koje nam ispijanje božanskog pića donosi, probudiće u nama bahantsku razigranost i povesti nas ka ekstatičnom zadovoljstvu …

Image

Čudesno savršena u svojoj propadljivosti – Venecija. Moja omiljena – Santa Maria della Salute …

Image

Nepregledan u svojoj raznolikosti i ušuškan u spokoju koji se tiho razliva po bespućima drevnosti, u naše snove iskrsava Daleki Istok. U kretnjama koje kod evropljana izazivaju strah, u susret nam dolaze zmajevi donoseći sreću, zdravlje, moć i uspeh.

ImageImage

Pođimo u Indiju, ali pre nego što nirvanu dosegnemo u nekom ašramu, ostanimo dugo, dugo sakriveni u predivnim, bujnim, baštama neistraženih predela ove čarobne zemlje koja nas mami da joj se zanavek predamo.

Lepršavo hodeći Putem svile, zastaćemo u staroj Persiji i zadivljeni Samarakandom, u predahu putovanja, popiti kafu sa Džingis-kanom, a zatim u vihoru galopa rasnih konja, nastaviti let savršenstvom ruskih stepa.

Image

Nestati u egzotičnim predelima, izgubiti se u prašumama Amazonije, prepustiti se netaknutoj prirodi, želja je…

ImageImage

Buditi se uz milozvuke rajskih ptica,
san je…

Šetati poljima orhideja tropskih predela,
lepota je…

ImageImage

Proputovati daleki svet, a dušu ne nahraniti u Provansi,
greh je…

Tokom sieste razigrani pružati ruke leptirićima,

radost je…

ImageImage

Rasprostreti latice ruža po svojim sećanjima,
uspomena je…

Od najlepših cvetova sačiniti život,
uspeh je…

ImageImage

Ovogodišnju knjigu uspomena zaklopićemo i odložiti na policu lepih sećanja, sa željom da u narednoj godini dosegnemo lepotu radosti življenja sa osmehom koji će neprestano obasjavati naša lica, dok nam sreća utire puteve i ostvaruje snove.