Poznati i mi …

24.02.2015.

Jenifer Lopez Swarovski

Ne bežim od etikete lude koju mi možete pripisati ako kažem da postoji mnogo toga zajedničkog između kraljice Elizabete II i Lejdi Gage, Baraka Obame i Žerar Depardjea, Vladimira Putina i Tita, Merlin Monro i Dženifer Lopez…

Pa, naravno, svima njima zajednička je velika ljubav prema „Sun,Moon&Starsu“. O.K. Vrlo je verovatno da niko od njih i nije čuo za nas, ali je 100% sigurno da nas obožavaju. To je tako prosto zaključiti, jer svako od njih zaljubljenik je u brendove koje mi zastupamo.

Svi navedeni kao i mnogobrojni drugi, posebni su na svoj način, planetarno poznati i svetski priznati, ostvareni, drugačiji, neponovljivi, a svima njima zajedničko je jedno: opredeljenje da u svoje domove unesu samo najkvalitetnije proizvode i da standard privatnog života, onaj delić sakriven od očiju javnosti, podignu na najviši nivo, prepuštajući se zamamnim lepotama i neverovatnim užicima koje konzumiranje hrane i pića iz ovih proizvoda donosi.

Sandra Li

Hajde da malo zavirimo u tajne prostore selebritija i zadovoljimo potrebe skrivenog voajera u sebi…

Kraljica Elizabeta II je tokom posete fabrici u Barlastonu 1955. godine, dobila na poklon „Appledore“ servis za ručavanje lično od Sir Džon Vedžvuda, naslednika prvog kraljevskog proizvođača porcelana, kome je i prema vrhunskom kvalitetu, ali i lokalpatriotskim pobudama kraljevska porodica verna još od polovine 18. veka. Celokupan porcelan, kao i mnogobrojni pokloni koji se prema zvaničnom protokolu, ali i privatnim željama daruju gostima, po zahtevima predstavnika britanskog dvora, izrađeni su u fabrici „Wedgwood“. Možemo samo pretpostaviti kakve sve velelepne kolekcije ovog porcelana može posedovati britanska kraljevska porodica…

Ni naši velikaši nisu imuni na lepotu vrhunskog porcelana. Jedna od najvećih ličnosti naše novije istorije, šarmantni maršal besprekornih manira i veličanstvenog stila, doživotni predsednik stare Jugoslavije, Tito, odabrao je „Rosenthal“ porcelan, koji je posebno izrađen prema njegovim zahtevima, sa utisnutim zlatnim grbom, datumom nastanka ondašnje države, obaveznom crvenom petokrakom i njegovim inicijalima. S ukusom, nema šta…

Kraljica Elizabeta Wedgwood                Tito

Prelepa oskarovka Gvinet Paltrou, znajući da se kvalitet i tradicija nalaze u Evropi, omiljenog proizvođača porcelana pronašla je u Britaniji. Kako sama kaže, kafa ima savršen ukus samo ako se ispija iz Wedgwood šolje, koju je dizajnirao Džasper Konran.

Pošto je majka šarmantne glumice Riz Viterspun radila za kompaniju Wedgwood, ona je od najranijeg detinjstva postala „opsednuta“ porcelanom. Ta dečja ljubav godinama je prerasla u pasiju, tako da danas ne može da zamisli svoj svet bez prelepih primeraka savršeno dizajniranog porcelana.

„Kristalni par“, kako nazivaju mlade supružnike, glumci Kler Dejns i Hju Densi,
na svoju svadbenu listu želja stavili su, između ostalog, i Wedgwood tanjire iz vesele kolekcije „Wild Strawberry“, kako bi mogli dugo godina da uživaju u ispijanju čaja i neodoljivim mekanim kolačićima.

Nestašni Tajger Vuds ponosno podiže prelepi Wedgwood trofej posle pobede na WGC-Cadillac takmičenju 10. marta 2013. godine, u „Trump Doral Golf Club and Resort“. Ovo je samo još jedan primerak u njegovoj bogatoj kolekciji Wedgowood trofeja.

Gwineth Paltrow

U ironično-posprdnoj konotaciji mediji govore da je venčanje Kim Kardašijan i Kanje Vesta bilo kraljevsko venčanje broj 2. Evo, šta se našlo na listi želja koju je Kim sastavila:

Lalique: „Wisdom“ set tri figure, „Tourbillion“ crna vaza (najskuplji komad sa liste, 6.500 US dolara), vaza „Ingrid“, stoni sat „New York“…

Hermes: činija „Balcon du Guadalquivir Black“, tanjiri „Balcon du Guadalquivir Platinum“, šoljice i tacnice.

Christofle: bokal za kafu, posuda za mleko, doza za šećer, „Vertigo“ ukrasna kutija i posuda za led, čaše za kratka pića, escajg…

Šta god mislili o ovom kontroverznom paru, a posebno o provokativnoj Kim Kardašijan, ne možemo osporiti neverovatno visoko stilsko osvešćenje kada je u pitanju odabir upotrebnih i dekorativnih predmeta za opremanje domaćinstva. Svaka čast, Kim…

Kim Kardashian

Ja sam zasigurno isuviše profesionalno deformisana, a možda i pomalo blesava kada je ljubav prema porcelanu u pitanju, ali me teši što nisam jedina. Podjednako su zastranile i Lejdi Gaga, Miranda Ker i Penelope Kruz, koje početak dana ne mogu da zamisle bez kafe ili čaja iz prozirno tankih, savršeno dizajniranih i naprosto neodoljivih porcelanskih šoljica.

Lejdi Gaga Miranda Kerr Penelope Kruz

I neprevaziđene ikone stila, poput Grejs Keli, Lorin Bekol ili Merlin Monro, isticale su osobenost, kako svojom velelepnom, gracilnom pojavom, tako i onim malim, sitnim zadovoljstvima koje im je darovalo konzumiranje hrane i pića iz odabranih modela porcelana nekog od proizvođača svetske reputacije.

Merilin Monro

Ni gospoda nisu ostala imuna na zanosne čari porcelana. Majkl Kejn, Tom Henks i Robert de Niro, samo su nekolicina odabrana iz velike grupe zaljubljenika u setove za ručavanje, koji u svakoj prilici ističu da im je neuporedivo draže da svoj dom „počaste“ nekim prelepim predmetom, nego da sebe ukrase transparentnim pokazateljem prestiža.

Robert De Niro

Nema te poznate ličnosti koja je ostala imuna na potpuno ludilo ukusa u sveukupnoj punoći koje se ističe konzumiranjem vina iz „Riedel“ čaša, drugačijih za svako vino i svaku sortu, pa čak i za određenog proizvođača. Ko god da je okusio ovo božansko piće iz „Riedel“ čaše, nikada je više nije ispustio iz ruke, jer ona je mađioničar. Od svakog vina napravi još bolje, od osrednjeg dobro, od vrhunskog savršeno.

Ako ne verujete meni, verujte svojim očima i svojim čulima. Ovo zadovoljstvo koje isijava sa lica ne da se odglumiti…

Riedel case

Da imam prodavnicu na Sanset bulevaru u Los Anđelesu, ne bi bilo neobično da u nju nonšalantno ušeta Ričard Gir i uputi se ka delu gde su izložene „Riedel“ čaše u potrazi za najidealnijom u kojoj bi njegovo omiljeno vino dobilo još savršenije karakteristike. Nisam sigurna da bih bila u stanju da ga profesionalno uslužim jer bi, od drhtanja ruku nakon što bih ga pogledala onako zanosnog, porazbijala pola radnje. Ali sam sigurna da bih pristala da popijem sa njim čašu vina. Idealno bi bilo Tenuta San Guido – Sassicaia…

Richard Gere

Hale Beri, Džesika Alba, Sandra Bulok, Madona, Bijonse, Britni Spirs, Fergi, Tejlor Svift, Lejdi Gaga, Kristina Agilera… Ne treba trošiti hartiju nabrajajući sve „fanove“ Swarovski nakita. Skoro da ne postoji dama koja u svojoj kolekciji nema bar nekoliko blještavih komada ovog svetski prepoznatljivog brenda, a naročito pripadnice javnog života, koje se na „crvenom tepihu“ najčešće „oblače“ u Swarovski kristale.

Šakira svoj glam-rok stil upotpunjuje Swarovski narukvicama iz kolekcije „Venetie“ i „Slake“, a zanosna latino diva Dženifer Lopez, uvek se opredeljuje da svoju lepotu istakne i sjajem kristala, bilo da su u pitanju nastupi, snimanja, gala večere ili svakodnevica. U spotu za fantastičnu pesmu „On The Floor“ Džej Lo nosi „Lunar“ i „Fit“ minđuše kao i „Boreal“ narukvicu. Svetski top model Miranda Ker tajnu uspeha krije u svojoj neverovatnoj svestranosti. Potpuno jednostavna, prirodno šarmantna i beskrajno moderna, Miranda Ker ističe da teži klasičnom stilu u kome je izbor nakita put ka individualnosti, napominjujući da „ne morate imati mnogo novca da biste bili moderni, samo treba da se dobro stilizujete.“

Shakira

Možete li zamisliti ko je sve od naših poznatih ličnosti u dugom periodu našeg rada bio kupac u „Sun,Moon&Stars“ prodavnicama? Vi se možete samo pitati i gonetati, a ja znam.

Dobro vaspitanje, obavezujuća poslovna diskrecija i moralni zavet ćutanja na koji sam se samoj sebi obavezala, onemogućavaju me da vam otkrijem imena naših javnih ličnosti, kupaca ovih savršenih proizvoda koji ulepšavaju življenje. Radi zanimljivosti teksta i zadovoljenja znatiželje, nagovestiću vam da u više od 16 godina rada nisam videla u ulozi kupca nikoga sa brojne srpske „estradne scene“. Ili, da budem preciznija i ne ogrešim se o malobrojne predstavnike ove grupacije koji neguju kulturu porodičnog življenja, na prste jedne ruke mogu prebrojati „zvezde“ muzičke scene nacionalnog melosa koje su za svoj dom odabrale nešto kvalitetnije od proizvoda koji se mogu naći na policama supermarketa. A, baš mi nešto ne liči da su svoje domove opremili dovlačeći kabaste, lomljive i znatno skuplje „stakliće“ vraćajući se bunovni sa tezgi diljem sveta.

Možda imena naših „poznatih“ ličnosti nisu poznata vaskolikoj planeti kao imena sa početka teksta, ali i mi imamo predsednike, glumce, muzičare, sportiste, političare, ljude iz sveta biznisa koji, takođe, imaju sličan ukus, izgrađen stil i koji vole SMS ili ako ne baš nas, onda proizvode koje prodajemo.

Swarovski promocija

Otkriću vam samo da svi oni koji godinama dolaze u našu radnju, sada već kao druga generacija iste porodice, ili kao oni koji su nas tek nedavno otkrili, jesu osobe sofisticiranog ukusa, izgrađenog stila i širokog znanja, često porodično edukovani o kvalitetu proizvoda i značaju proizvođača za koji su zainteresovani. I velika većina njih „puca pravo u metu“. Znaju tačno šta žele i šta od nas mogu dobiti. Doduše ima i onih drugačijih, kod kojih je stepen manifestacije bahatosti proporcionalan količini ličnog nezadovoljstva.

Kupci – obožavam ih. Oni me čine radosnom. Bilo da zanovetaju ili nervozu na nama iskaljuju, bilo da nas uveseljavaju dobrim raspoloženjem, doskočicama ili tračevima. Moji su – najbolji su…