Nijanse smelosti …

06.06.2017.

Nijanse smelosti

Za nas, višedecenijske svedoke evolucije svetskih gibanja u proizvodnji predmeta za domaćinstvo, ne postoji veći nonsens od činjenice da nikada nije bilo manje novca u džepovima ljudi (bar u Srbiji iz koje pišem), a da proizvodi koje fabrike predstavljaju, nisu bili artaktivniji, finkcionalniji i jeftiniji. Nažalost, još uvek nedovoljno pristupačni da bi ih naši kupci priuštili.

A kolekcije lepe, da lepše ne mogu biti.

Villeroy&Boch je osmislio concept “Passion” (BBQ, Soup, Pasta, Pizza) u kome je sa neverovatnom promišljenošću u modernom i svevremenom dizajnu kao i u besprekornoj funkcionalnosti, proizveo porcelanske posude savršeno uobličene, svakoj domaćici izuzetno potrebne i veoma praktične za upotrebu. Ovaj koncept podrazumeva da je određenoj vrsti jela, široko svetski rasprostranjenoj, namenjen veći broj posuda (činija, tanjira, ovala, pomagala…) koje u potpunosti zadovoljavaju sve potrebe prilikom posluženja. Tanjiri su nešto većih dimenzija, ali savršeno podeljeni na više sekcija u koje stavljamo različitu hranu, priloge i sosove, čime se smanjuje broj posuda u koje treba servirati hranu svakom pojedincu, i ne dolazi do mešanja sokova hrane, što znatno menja ukus jela.

Villeroy & Boch Passion

Pošto ćemo uskoro otvoriti sezonu roštiljanja, važno je da startujemo sa stilom. Novo vreme i moderni kuvari i “običan” roštilj pretvaraju u kulinarske specijalitete. Mogućnosti su beskrajne, od američke „pulled pork“ koja se griluje na niskoj temperaturi satima, a koja se danas može naći na uličnim marketima svakog grada, do brazilskog ili južnoameričkog roštilja čiji je fokus na jakom mesu, do sofisticiranih kreacija sa ribom i povrćem. Čak se i voće može naći na roštilju. Sa ovoliko mogućnosti i razigranom maštom kuvara, najobičniji tanjir za obrok više nije dovoljan, tako da je kolekcija „BBQ Passion“ sada proširena sa fenomenalnim tanjirom za hamburger, tacnom za ražnjiće i manjim desertnim tanjirom.

Novi tanjir za hamburger podeljen je tako da ima deo optimalne veličine za domaći burger, dva dela za sosove kao i jedan za priloge.  Tanjir se može kombinovati sa novim činijicama za sos, kao i sa svim ostalim delovima kolekcije. Tanjir za ražnjiće ima pregrade za sos i priloge kao i praktičnu ivicu koja sprečava da hrana sklizne sa tanjira kada se skine sa žice. Žice za ražnjiće su izrađene u hromiranom čeliku i optimalne su dužine, tako da mogu da stanu na svaki tanjir iz kolekcije. Činija za prilog/salatu je takođe nova, a zahvaljujući svom ergonomskom obliku i dršci, jednostavna je za držanje i nošenje naročito ukoliko se jede stojeći. Sa novim desertnim tanjirom potpuno opušteno može se uživati u jelu i razgovoru. Popodne ili veče, sa porodicom ili prijateljima i sa „Passion“ kolekcijom svaki obrok i druženje pretvoriće u vrhunsko zadovoljstvo.

Villeroy & Boch Passion

Trebalo bi da smo do sada svi shvatili da je neophodno opredeliti se za pametno kuvanje, zasnovano na zdravoj ishrani pripremljenoj na brz i lak način, baziranoj na svežoj hrani koja jednostavnom pripremom postaje deo svakodnevne rutine.

Prošireni asortiman Villeroy&Boch kolekcije „Clever Cooking“ čini kuvanje pravim zadovoljstvom, jer ga čine proizvodi jednostavnog, funkcionalnog dizajna dopunjeni praktičnim detaljima. Okrugle ili četvrtaste posude od vatrostalne keramike bezbedne su za upotrebu u rerni i mikrotalasnoj pećnici, a hranu u njima možemo odložiti i u frižider ili zamrzivač i prati ih u mašini za sudove. Ima li šta bolje i praktičnije za svaku domaćicu? Ima! Još jedan detalj – svi poklopci osim primarne funkcije mogu da se koriste kao tacne za pečenje ili serviranje jela.

Villeroy & Boch posude za pecenje

Kako bismo živeli bez kafe? Kako bismo funkcionisali bez omamljujuće vrele ljubavi sa aromom? Bilo da je u pitanju dupli espreso napravljen u profesionalnom kafe aparatu ili ručno filtrirana „Viennese melange“, kafa je zadovoljstvo, prilika za druženjem ili potreba za predahom. Odgovarajuće šolje i šoljice za specijalitete od kafe svih vrsta imamo u šarmantnim kolekcijama, od kojih izdvajam: „Coffee Passion“, „Caffè Club” i „NewWave Caffè“.

Razliku među njima prave funkcionalni detalji: proizvodi iz kolekcije „Coffee Passion“ su ergonomskog dizajna, izrazito ravnog dna gde dužina razmaka između dna i ivice kao finalni rezultat daje odgovarajuću penu („crema“) – perfektno zadovoljstvo ispijanja kafe.

Novi model „Caffe Club Floral touch“ dopunjava popularnu klasičnu kolekciju sa diskretnim, cvetnim reljefom. U kući ili na poslu, svaka šoljica predstavlja neverovatno vizuelno i taktilno zadovoljstvo. Funkcionalni dizajn, oblikom i veličinom, perfektno odgovara za posluženje raznih specijaliteta od kafe.

Kafopije kolekcionari radovaće se dopunama kolekcija čuvenih šolja jedinstveno zakrivljene drške „NewWave Caffè“, jer osim novih svetskih metropola u dekoru „Cities of the World”, “Animals” donosi četiri modela izuzetno koloritno oslikanih leptira, koji će sa svakom šoljom kafe uneti više radosti u naš dan. Realistični prikazi ovih egzotičnih bića impresionairaju preciznim detaljima i tehničkim savršenstvom, sa mnogobrojnim tačkicama, linijicama i raznolikim oblicima krila. Postojbina leptira je Kolumbija, Kuba, Kostarika i Brazil. Svaka vrsta je izuzetna i jedinstvena: Morpho Cypris (plavo), Orange-splashed Sulphur (narandžasto), Noble Leafwing (crveno) i Deep Green Hairstreak (zeleno).

Villeroy & Boch Coffee

Svakodnevica nam je raznolika, sveukupno življenje takođe, ali kad smo već posednici života, zar nije mnogo bolje dočekivati dane u boji i radovati se svakom nastupajućem trenutku, nego tavoriti u mraku i sivilu vremena.

Nova kolekcija „Colorful Life“ sveža je vedra i živa, kao da je iscrtavana naivnim potezima četkice, koji uokviruju ivice tanjira i šolja. Više puta nagrađivana skandinavska dizajnerka enterijera, Gesa Hanses, odgovorna je za kreiranje ove kolekcije. Zahvaljujući suptilnom osećaju za trendove i harmoniju, sjedinila je šest novih, perfektno koordinisanih boja koje su otvorile različite mogućnosti dekorisanja i kombinovanja.

Winter Sky, Lemon Pie, Natural Cotton, Green Apple, Cozy Gray i Berry Fantasy neobične su boje koje se mogu monohromno naći na našoj trpezi ili se međusobno mešati i kombinovati bez ograničenja i preporuka. U zavisnosti od ličnih afiniteta, godišnjeg doba, enterijera, prilike, stila ili kao svesno akcentovanje stola, sve boje su u saglasju i dozvoljavaju opušteno miksanje.

„Colorful Life“ boje su dodate na belu keramiku sa unikatnom strukturom četkice kojom su nanete, dajući svim artiklima jasno modernu karakteristiku, ali i elemente ručne izrade.

Za vas ne znam, ali ja sam sigurna da će boje na stolu postati neodvojivi deo moje trpezarijske postavke.

Villeroy & Boch Colorful life

Jug Francuske privlačan mi je još od rane mladosti. Ma, ne samo jug, privlačna mi je cela Francuska. Ne bih imala ništa protiv da penzionerske dane tamo provodim.

A do tog trenutka, za koji ne znam kada će se desiti, dah tih prelepih predela obojen mirisom lavande, vinove loze, propupelog cveća i prezrelog voća upijaću preko kolekcije „French Garden“. Raznolikim dekorima, prvi put predstavljenim pre 20 godina, sada se pridružuju dva nova „Antibes“ i „Beaulieu“ koje krase zreli plodovi voća koji, otežali, vise sa povijenih grana i jarko obojeni leptirići koji dođu kao razigrani ukras ove koloritne kompozicije.

Svi dezeni ove kolekcije, kojih sada ima osam, mogu se kombinovati bez ikakvih pravila, jer su međusobno koloritno sinhronizovani, i tako stvarati bezbroj novih, uvek drugačijih postavki. Jarke boje poput svetlo zelene, limete, snažno žute i stilizovane grančice, stvaraju pozadinu za srce „voćnog“ dizajna ispunjenog jabukama, kruškama, šljivama, borovnicama i trešnjama.

Villeroy & Boch French Garden

Prirodno lep, najlepši je kompliment. Kao u procenjivanju lepote ili u modi,  danas se i u dizajnu enterijera, kao osnovni princip, primenjuje prirodno(st). Stil prirodnog življenja baziran je na originalnosti, opredeljenosti ka prirodnim materijalima, uživanju u prijatnoj atmosferi toplih boja. Za sve koji se pune energijom iz prirode “Villeroy&Boch” je predstavio kolekciju “Artesano Nature” u nežnim tonovima ljubičaste, zelene i bež boje sa ručno oslikanim dekorom.

Nijanse ovih novih modela potpuno se uklapaju sa snažnim dekorima “Provençal Lavendel” i  “Verdure”, a svakako da se mogu kombinovati i sa bazičnim tanjirima od belog porcelana. Za koju god kombinaciju da se opredelite priroda, prirodno, prirodnost, su karakteristike koje će krasiti postavljeni sto, a dopunjavanje trpeze sa proizvodima izrađenim od drveta, plute, kamena ili stakla, učiniće da ostavite utisak obeda u predelima livadskih krajolika opasanih plavetnilom neba.

Villeroy & Boch Artesano Nature

Svojim nežno zaobljenim dizajnom, potpuno organski, prirodnih i oblih  linija, velika činija nalik listu predstavlja ekskluzivnu stilsku ikonu. Istovremeno njen oblik omogućava brojne praktične primene, jer je ovakva forma činije savršena predstava skladnog spoja stila i funkcionalnosti. Klasično bela verzija činije je idealna za svaki enterijer, dok su tri nova modela inspirisana postojećim  „Quinsai Garden“, „Samarah“ i „Golden Oasis“ premijum dekorima.

Bilo da se skladnim telom činije protežu zavodljivi božur, kamelija, hrizantema ili pupoljak magnolije, koji su inspirisali Marka Pola na putovanju Kinom ili, inspirisani istokom, grafički prikazi starovekovne tradicije, kao i razbokorene intarzije raskošnih palata iz priča 1001 noći, činije nalik listu ili čamcu upečatljive su same po sebi i ostavljaju bez daha sve koji ih ugledaju. Multifunkcionalnost ovog predmeta pruža niz sjajnih, upotrebnih mogućnosti. U njih možemo staviti sezonsko voće kako bismo vizuelno kreirali gozbu zdravih zadovoljstava, ili pojedinačno aranžirali cvetove ili bukete kako bismo privukli pažnju na atraktivni, centralni deo stola, kao što je u kući ili kancelariji možemo koristiti za stilsku prezentaciju slatkog posluženja. Možda i najvažnije, elegantan šarm koji ova činija nosi zasigurno će impresionirati svakoga kome je namenite za poklon, jer je „wow“ izbor za venčanje, rođendan ili neku jubilarnu godišnjicu.

Villeroy & Boch cinije

Dodatak postojećoj kolekciji stakla „Oronda“, je jednostavna, klasična vaza u kojoj individualni, mermerni efekat svetlo narandžaste ili jarko plave sa istaknutom belinom, nastaje u veštom procesu proizvodnje, koristeći četiri sloja stakla. Klasična i zaobljena vaza idealna je za aranžiranje velikih buketa ili dužih pojedinačnih cvetova, jer je dovoljno velika i stabilna za luksuzne aranžmane.

Postavljeni u šarenoj grupi, mali svećnjaci iz kolekcije „Colorful Delight“ stvaraju magične momente poput onih iz hiljadu jedne noći. Zajedno, u perfektnoj harmoniji boja, sjajno naglašavaju postavku stola i doprinose skladnom uređenju enterijera bilo da su pomešani ili pojedinačno postavljeni. Transparentni svećnjaci dinamičnog dizajna koji stvaraju atraktivnu refleksiju svetlosti, ne samo da čine postavku stola lepšom, već čitavoj prostoriji daju topliju, stilsku atmosferu.

Villeroy & Boch lights

Nastupajuće leto, posedujuća samosvest, šarenilo bezizlaza koje nas okružuje, neka obasjaju jedini mogući korak koji ćemo učiniti – osmeliti se. Osmeliti se u svim bojama, u svim pravcima, u svim osećajima i učiniti da se osećamo dobro okruženi svim odabranim nijansama naše smelosti.