Danju, noću, kupujem kad hoću …

03.11.2014.

On line kupovina

Oduvek sam se divila ženama, a naročito muškarcima koji su spremni sate i sate pronaći, odvojiti i potrošiti na razgledanje, biranje i probanje raznoraznih predmeta prilikom kupovine. Čeznula sam za njihovom kupoholičarskom pasijom i onim osećajem, koji su mi opisivali da je blizak orgazmičkom, kada pronađu željeni predmet i potroše novac na njega.

Rođenjem sam svrstana u onu malobrojnu a „prokletu“ grupu žena koje prema šopingu imaju samo osećaj obaveze, a često i gnušanja. I kad god sam mogla, gledala sam da za kupovinu utrošim što manje vremena, a nabavim što više neophodnih stvari. Iz tog razloga već godinama šijem garderobu. Jedan odlazak za uzimanje mere, izbor materijala i modela, eventualno još jedan za probu i to je sve. Potrebno je svega sat – dva za celokupnu sezonsku kolekciju od nekoliko desetina odevnih predmeta. U suprotnom za te iste stvari morala bih da bazam po radnjama nekoliko dana, smorila se birajući klonirane modele, preznojavala se čekajući u redu za slobodnu kabinu da bih probala odabrano, nervirala se kada bih onako oznojana morala ponovo da izlazim u prodavnicu da bih promenila broj i ponovo čekala nepregledni red za probu, počela da sikćem kada ne bih mogla da rasparim gornji i donji deo (jer, za ime Boga, nisam idealno građena) i na kraju se vratila kući sa nekoliko više sedih u kosi, očajna, besna, jer sam za celo pre podne uspela, impulsom gonjena, da kupim samo tuniku za po kući, neki par sportskih čarapa i pantalone, za koje sam sigurna da ih nikada neću obući.

Guzva

Koliko sam samo puta poželela da mogu isporučiti spisak neophodnih stvari sve sa njihovim detaljnim opisom i obradovati se kada mi za par dana stignu na kućnu adresu. Ali, na žalost sve je ostalo u opsegu puste želje.

Kako su prolazile decenije, a Srbija se trgovački i elektronski opismenjavala, sporadično su se pojavljivale mogućnosti da se neke potrepštine poruče i kupe putem interneta. Na sreću, to se prvo zbilo sa „teglječkom“ robom iz dobro snabdevenih lanaca supermarketa, koji su mi omogućili da u večernjim časovima, ispijajući kaficu, lagano i lagodno poručim mesečnu nabavku svakodnevno potrošne robe, na koju su mi odlazili brojni sati i za čiju sam kupovinu, prebacujući desetine pa i stotine kilograma nekoliko puta preko ruke, uvek dobijala vrtoglavicu i upalu mišića. Za samo nekoliko minuta i sa par klikova na dugme „Enter“, kupovina je bila obavljena, a sutradan su u moju ostavu korpulentni mladići poubacivali sve neophodne proizvode koje ćemo porodično krckati narednih dana. Kakav spas.

Kucna dostava

Naravno da se naše potrebe ne svode samo na poručivanje hrane ili hemikalija putem interneta. Želela bih da mogu i brojne druge stvari kupiti tim putem, ali, mnoge kompanije još uvek nemaju mogućnost isporuke robe za Srbiju, a neke proizvode ipak bih morala pipnuti ili probati pre nego što ih kupim. I zato, ostajući dosledna svojoj prirodi da u kupovinu idem samo kada „gori“, molim prijatelje koji žive u inostranstvu da za moj račun kupe proizvod koji sam odabrala ili se preko sajtova informišem o svim kolekcijama, proizvodima koji me interesuju, pa zabeležim brojeve modela, boju i adresu prodavnice i kada otputujem u željeni grad otrčim do naznačenog mesta, izvadim svoju ceduljicu, pročitam šifru i kupovinu obavim za pet minuta. Ostatak vremena provodim ili obilazeći muzeje i ostale znamenitosti grada u kojem sam se obrela, ili jednostavno, ispijajući kaficu i uživajući posmatrajući ljude koji pored mene prolaze.

Opusteno druzenje

Za sve one, slične meni, koji ne pronalaze zadovoljstvo u šopingu, idealan način kupovine je preko interneta. Prethodnih godina iskustvo smo sticali vršljajući po sajtovima poput eBay, Amazon, Best Buy i mnogih drugih koji su nam omogućavali da nešto od željenih stvari i poručimo elektronskim putem, dobijemo u savršenom stanju, kao i da steknemo sigurnost u model plaćanja putem platne kartice koja nam neće biti zloupotrebljena, ukradena, „klonirana“…

Iako možda još nije potpuno „sazrelo“ vreme, jer siromašna, nesigurna i skeptična Srbija, moguće da nije spremna za ovaj iskorak, odlučila sam da na sajtu www.sunmoon-stars.com napravim najsavršeniju internet prodavnicu, ne po izgledu, jer se on uvek nekome neće svideti, pogotovo ljudima iz agencija koje se bave njihovom izradom, nego po mogućnostima koje će pružati….

Doduše, ni ona nije potpuno savršena jer nema sve proizvode koje možete kupiti u realnoj prodavnici, ali pretrpavati virtuelni šop desetinama hiljada artikala onemogućilo bi snalaženje, bilo bi nepregledno i nepraktično. Ali, imamo pažljivo selektovane artikle, najprodavanije, najinteresantnije, najupečatljivije, najatraktivnije modele i dekore skoro svih proizvođača koje zastupamo.

On line shop

Dok zavaljeni u fotelji tokom popodnevnog odmora razmišljate o poklonima za svečane trenutke koji vam se približavaju, možete pogledati sve ono što vas interesuje, putem napredne pretrage prodavnice, i zadržati se samo na nekom odabranom proizvođaču ili proizvodu, a takođe možete protrčati kroz ponudu akcijskih proizvoda po izuzetno popularnim cenama kao i proizvoda sniženih do nabavne cene.

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode iz najnovijih kolekcija, promovisanih kod nas u isto vreme kad i u svetu, i poželite da budete prvi koji ćete ih posedovati, lutajte odeljenjem koje predstavlja novitete.

I ono čega nema u našoj internet prodavnici, a proizvode kompanije koje zastupamo, takođe možete kupiti. Samo nam pošaljite upit, a mi ćemo sve ono što poželite staviti u e-shop ili nabaviti za vas i proslediti vam u roku od 24h.

I znajte da poručenu robu ne morate plaćati samo pouzećem, kako posluje najveći broj internet prodavnica kod nas, već i na svaki drugi način: uplatnicom, preko vašeg e-banking privatnog ili poslovnog računa, putem Visa/Master/Maestro kartice ukucavajući njen broj u najzaštićeniji i najbezbedniji platni sistem obezbeđen najsavremenijom kriptografskom zaštitom podataka. Na žalost, još uvek ne postoji mogućnost kupovine robe iz Srbije putem PayPal naloga, ali onog trenutka čim on profunkcioniše i na teritoriji Srbistana, za šta se nadam da će se uskoro desiti, smatrajte da ćemo imati i ovu mogućnost plaćanja.

Kupovina od kuce

Ne znam za vas, ali sama sam nekoliko puta bila u problemu kako da pošaljem dragoj osobi poklon u inostranstvo i njime je obradujem usled nemogućnosti da se pojavim određenog datuma. Ili, još češće, kako kupiti i dostaviti poklon prijatelju u gradu ili zemlji ukoliko sam na putu, a da ne moram da angažujem i molim silne ljude da umesto mene odu u prodavnicu, kupe, upakuju, napišu posvetu i dostave poklon na naznačenu adresu u tačno određenom periodu. Zato poželeh sličnima meni da olakšam rabotu. U ovoj Internet prodavnici možete kupiti poklon koji ćemo poslati na adresu koju naznačite, gde god u svetu, a vi ćete sami odabrati ekskluzivno poklon pakovanje i ostaviti poruku koja će u vaše ime kaligrafski biti ispisana i zajedno uz poklon isporučena primaocu. Isporuke u Srbiji neću pominjati, logično je da su moguće i u rekordnom roku.

I o mnogim drugim tehničkim stvarima ili podrazumevajućim uslugama u našim radnjama, uključujući i ovu, Internet, neću govoriti jer naše pravilo je da ne postoji nemoguće. Tako je i ovde. I sve što važi za kupovinu u našim „pravim“ prodavnicama, važi i na sajtu www.sunmoon-stars.com.

On line

Verujte mi na reč, da samo oni koji nisu probali da kupe proizvod putem Internet prodaje kažu da je to glupo. Naravno, govoreći o kupovini preko sajta mislim na poznate proizvođače i njihove proizvode sa kojima smo imali priliku da se upoznamo, da ih kupujemo i znamo za njihov kvalitet. Ovde ne govorim o kupovini „mačke u džaku“, poručivanju robe nepoznatog porekla nepoznatih proizvođača kod nepoznatih prodavaca, koji postoje samo u virtuelnom prostoru.

Zamislite samo vas, mušteriju „Sun,Moon&Starsa“ koja, i ako ne zna tačno šta bi kupila, ali poznaje naše proizvode, uverena je u njihov kvalitet i zadovoljna našom uslugom, ne mora da lupa glavu da li će uspeti od mnoštva obaveza da stigne u toku dana da dođe do centra grada pre zatvaranja radnje, pronađe parking i kupi neophodan proizvod. Ili po užarenom ili kišnom danu, po ciči zimi, sa drugog kraja grada, mora da grabi do radnje da bi nabavila ono što je planirala za poklon. Od sada nadalje, više nikada ne treba da izlazite ranije sa posla ili napuštate sastanak, da prekidate ručak sa prijateljicama ili igru sa decom, da požurujete kozmetičarku da ubrza tretman, da divljate ulicama u ludačkoj vožnji, da se nervirate kako nećete stići da kupite ono što ste naumili.

Od sada nadalje, možete ušuškani u toplini doma šetati našom prodavnicom ili dok čekate kod frizera sa farbom na kosi, odmarate uz kafu u nekoj bašti, čekate na red kod doktora, ispred nekog šaltera, ili ukoliko želite da skratite besanu noć, ubijete dosadu dok društvo gleda nezanimljivu utakmicu ili tursku seriju, nestanite u virtuelnom svetu lepote naših proizvoda i učinite ono što ste priželjkivali, a niste imali mogućnost da realizujete. Kupite naše proizvode na daljinu i sačekajte njihovu isporuku na blizinu.

Shop on line

Za sve koji ipak više vole da vide i opipaju ono što žele da kupe, a nisu ljubitelji višesatnog šopinga, ova Internet prodavnica može biti idealan „izlog“ preko koga će se informisati o proizvodima, brendovima, cenama, u miru svoga doma napraviti selekciju, a dolaskom u radnju maksimalno skratiti vreme kupovine zadržavajući se na upoznavanju sa virtuelno odabranim proizvodima.

Za sve koji su se „plašili“ da zakorače u „našu“ realnu prodavnicu, prolazeći pored izloga letimično bacajući pogled ka njemu, misleći da je ona preskupa i da se ne mogu kupiti proizvodi primereni planiranom skromnijem budžetu, krajnje je vreme da, posle 16 godina, razgonite tu famu. Lutajte našom Internet prodavnicom, zavirite u svaki njen ćošak, špartajte odajama po sopstvenoj želji, provedite onoliko vremena koliko želite bez mogućeg neprijatnog osećaja pogleda prodavca uperenog u vaša leđa i potpuno sam sigurna da ćete na nekoj od stranica pronaći proizvod idealan za vas, i po kvalitetu i po ceni, a da će najveći uspeh biti eliminisana iluzija ekstremne skupoće koja će učiniti da neki naredni put smelo ukoračite u prodajni prostor.

Za sve one alergične na internet koji, imajući svo vreme ovoga sveta, beskrajno uživaju da provode sate u „Sun,Moon&Starsu“ upijajući energiju i magični sjaj lepote koju odašilju proizvodi, šaljemo i nadalje pozive dobrodošlice radujući se njihovom dolasku u naš zajednički „hram hedonizma“.

Sun, Moon & Stars