Par

Brak… velika prekretnica i životni izbor koji bi trebalo pažljivo načiniti podjednako osluškujući i šapate srca i glas razuma. Taj korak određivaće nam i ispisivati svaki naredni dan življenja do u nedogled. Kao neko ko živi dvadesetu godišnjicu braka, dajem sebi za pravo na prozborim na ovu temu. Temu o kojoj svako može da govori, jer ne postoji škola Dobrog i postojanog braka, jer da postoji, mnogi od nas bi je pohađali i sigurno bili uspešniji u koracima koje bi činili. Ovako, ostaje nam da na osnovu sopstvenog talenta i osećaja koračamo tom stazom punom nepoznanica, da bauljamo, tragamo, probamo, balansiramo i pronađemo pravi put zajedničkog, harmoničnog življenja u saglasju sa ljubavlju, poštovanjem, razumevanjem…

Jedan od recepata za uspešan bračni život je odabir „normalnog“, ostvarenog, samosvesnog, odgovornog, posvećenog partnera sa svojim obavezama, interesovanjima, hobijima, prijateljima i negovanje svih ličnih osobenosti dve zrele jedinke koje su se, spojene ljubavlju, našle na zajedničkom putu. Podržavanje i podsticanje samosvojnosti uz dodavanje aromatičnih začina onom slatkom zajedništvu i razumevanje trenutaka tišine, sačiniće od vašeg braka predivnu oazu koja će biti vaše omiljeno odmorište i pribežište.

Mladenci

Brak… novi, veličanstveni početak zrelosti jedne emotivne veze kojoj, kao magičnu krunu uzvišenosti i lepote, pridodajemo planirano potomstvo. Dečica, s početka rasplakana i čupava, zatim neposlušna i svoja, sve dok osamostaljena ne krenu svojim izabranim putem, čine bračni život i najlepšom bajkom i najnepodnošljivijim obitavalištem. Sa osmehom na licu roditelja, ljubavlju u srcu i zadovoljstvom u životu učinićete vaš dom najradosnijom oazom u kojoj će se svi izazovi rešavati uz milozvučne note, a koraci činiti u ritmu najzanosnijeg plesa. Zato, naučite osnovne korake, opustite se i prepustite strasnom zagrljaju magičnog, bračnog plesa.

Poljubac

Planiranje svadbenog veselja individualna je odluka koju će te realizovati shodno vašim željama i mogućnostima. Za devojke ovaj čin je davni, bajkoviti san u želji da makar i jedan dan budu princeze koje će mamiti poglede i uzdahe prisutnih. Nije mi namera da razgonim magiju svadbene proslave, naprotiv, želela bih da mlade ostvare sve izmaštane snove, i realizuju sve zamišljene želje, ali neka znaju  da će svaki tren tog odabranog dana venčanja proteći u magnovenju i čaroliji, te da ga, narednog dana neće biti ni svesne. Činiće im se da je protekao u magli i da se dešavao nekom drugom.

Neću govoriti o organizaciji venčanja, jer će te to sami osmisliti i realizovati ili uz pomoć prijatelja ili brojnih agencija koje će vam uz profesionalne savete, sugestije, celokupnu nabavku svega neophodnog pomoći da sve dovedete do perfekcije i da vaše venčanje protekne upravo onako kako ste ga i zamislili. Govoriću vam o poklonima jer ćete njih toga dana dobiti nebrojeno mnogo. A među poklonima dobićete i one priželjkivane, očekivane, kao i mnoštvo nepotrebnih, nefunkcionalnih, neželjenih predmeta nad kojima će te se zgražavati i vrebati priliku da ih se rešite, prepoklanjajući ih drugima.

Poklon

Da vam se to ne bi dogodilo idealno bi bilo da za vaš najsvečaniji dan dobijete poklone koje ste sami odabrali, koji su vam potrebni, praktični i koje nećete dalje poklanjati drugima nego ćete u njima beskrajno uživati. To je moguće ostvariti putem, u svetu odavno poznate, personalizovane liste poklona koju sami sačinjavate odabirom predmeta koje želite da posedujete.

U nekoj od prodavnica sa širim asortimanom proizvoda koje pružaju mogućnost sačinjavanja „Wedding list“ (liste svadbenih poklona), kakvih je danas sve više u našem gradu, a preporučujemo vam „Sun, Moon & Stars“, odabraćete proizvode koje želite da dobijete i elegantnim putem, uz pozivnicu za svadbu, o tome obavestiti svoje zvanice. Razmislite o ovoj mogućnosti i nemojte potpadati pod kliše starovremskih floskula da je poklon koji će te dobiti manje važan i da sugerisanje gde i šta da se kupi rađa blagu dozu neprijatnosti. Naprotiv, ukazivanjem šta bi ste želeli da dobijete na poklon vašoj rodbini i prijateljima olakšavate mogućnost izbora poklona, skraćujete vreme i štedite novac, a takođe, postajete sigurni da ćete dobiti sve ono što vam je potrebno i što priželjkujete.

Lista

Kao mali doprinos rešavanju nedoumice koji poklon darivati za svadbenu proslavu, predlažemo vam sledeće:

1.Ukoliko ste ekstremno neodlučni kod opredeljenja za izbor poklona, nećete pogrešiti ako „kupite“ novčani vaučer koji, uz prigodnu poruku, poklanjate mladencima, a koji će im omogućiti samostalan izbor poklona u određenoj novčanoj vrednosti.

Vaučer

2. Ako znate da mladi bračni par započinje zajednički samostalan život u sopstvenom domu, on je najčešće nedovoljno opremljen, tako da će im za prve korake biti neophodni osnovni predmeti za dobro organizovanje domaćinstva i uživanje u njemu. U tom slučaju opredelite se da poklonite neki od setova bazičnih tanjira (plitki, duboki, mali), modernog, neutralnog dekora, uklopivih u svaki enterijer, koji će, prema širenju potreba moći da se dopunjava pratećim elementima (ovalnim tanjirima, činijama, supijerama, sosijerama, šoljama raznih veličina, bokalima, tacnama za kolače i sl.). Takve starter setove, idealne kao poklon, uobličili su „Villeroy & Boch“ i „Rosenthal“, dajući u jedinstvenim pakovanjima već formiranu osnovnu kombinaciju tanjira, po veoma pristupačnim cenama.

Tanjiri

3. Svima i uvek neophodne su čaše, kako za osnovna tako i za specifična pića. Izaberite kristalne čaše bez posebnog, rezbarenog dekora, jer se one mogu uklopiti sa najvećim brojem čaša koje možete naći na našem tržištu, a za koje se može pretpostaviti da ih mladenci imaju ili da ih mogu dobiti na poklon. Ako želite da budete drugačiji i da izbegnete kliše poklanjanja vinskih čaša ili čaša za vodu, kupovinom čaša atraktivnog oblika za rakiju ili druga ljuta pića od voća, kao i čaša za martini i likere, za konjak ili šampanjac bićete originalni, a svesni da će vaš poklon uvek zatrebati. Odabranim čašama možete dodati i kristalnu flašu za piće, koja će upotpuniti elegantno posluženje i doprineti izvanrednom ugođaju opuštanja uz ispijanje omiljenih napitaka. Izuzetno luskuzan poklon možete napraviti izborom ekskluzivnog seta od dve čaše, čuvenih proizvođača kristala među kojima su  „Lalique“, „Saint Louis“, „Riedel“.

Čaše i flaše

4. Sve u životu, a posebno bračni život, neophodno je neprestano zaslađivati. Slatkiše svi volimo, jer nas čine srećnijim i raspoloženijim, rado ih poslužujemo i uživamo u njihovoj konzumaciji. Za neodoljivo slatke trenutke poklonite mladencima set za kolače koji ćete sami napraviti kombinujući tanjiriće za kolače, tacne za torte i druge slatkiše, etažere, a koji možete dopuniti i šoljicama za kafu ili čaj u istom dekoru, kao i desertnim kašičicama ili viljuščicama. Predlažem da dekori budu intenzivnog kolorita, sa motivima iz prirode, jer se posluženje deserta uz topli napitak odvija nakon obeda, a često i u ambijentu ležernosti dnevnog boravka, tako da se odabrani setovi ne moraju uklapati sa postojećim dekorima porcelana iz servisa za ručavanje. Naprotiv, razbijte monotoniju i razigranim bojama unesite dinamičnost u prostor i zadovoljstvo u posluženje. Savršen izbor je neka od kolekcija čuvenih britanskih proizvođača „Wedgwood“ ili „Royal Albert“ koja će očarati mladence.

Kolači

5. Ukoliko znate da je mladi bračni par već opremio svoje buduće domaćinstvo osnovnim, neophodnim predmetima i ne želite da ih pretrpavate sličnim proizvodima, vaš izbor onda treba da ide u pravcu nekog posebnog, atraktivnog, dekorativnog, a ujedno i funkcionalnog predmeta koji će svojom osobenom dizajnerskom vizijom i savršenom izvedbom doneti osveženje prostoru i svojom monumentalnošću uvek podsećati na vas. „Meissen“, „Lalique“, „Blumarine“, „Rosenthal“ vaze, prava remek dela skulpturalnosti, i bez cvetnih aranžmana predstavljaju ukras svakog prostora, a svojom tradicijom garantuju kvalitet i vrednost koja se generacijski prenosi.

VazaVaza 2Vaza 1

Teška ekonomska situacija današnjeg vremena često nas opredeljuje da za svadbu dajemo novac mladencima razmišljajući da im je on najpotrebniji. Sigurno je da je novac svima potreban, ali je to najlošiji mogući izbor poklona. Jer, nema te količine novca koja se za tren ne može potrošiti, pa čak i za najbanalnije stvari, a onda ništa ne ostaje…. ni sećanje, ni podsećanje, ni uspomena… i vas i vaš poklon prekrije zaborav…

Poklon 1

 

Odaberite poklon iz naše ponude kao idealan spoj elegancije, kvaliteta i tradicije, koji će ispuniti i sva vaša očekivanja i omogućiti mladencima novu i lepšu dimenziju života.

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

 

Vi ste uspešno prijavljeni!

Share This