New-Wave-Solja

Planete, zvezde, nebeski svod, univerzum, beskraj… oduvek su privlačili svet svojom tajnovitošću, nesaznatljivošću i neprestanim pametovanjem (ne)učenih ljudi na temu Vasione. Pradavna vremena rodila su astrologiju, (pseudo)nauku koja položaj planeta i kretanje nebeskih tela dovodi u vezu sa osnovnom karakterizacijom pojedinaca, segmentirajući ih u određene znake zodijaka, a na osnovu „čitanja“ onoga što zvezde saopštavaju, tumače našu interakciju sa događajima u svetu i opserviraju životne korake ljudi.

Počeci civilizacije svih naroda preplitali su astrologiju sa astronomijom, jer su brojna zapažanja prirodnih promena tumačena snažnim uticajem zvezda, posebno Sunca i Meseca, da bi se vremenom razvila verovanja koja su i sve ostale događaje pripisivala uticaju različitih nebeskih sila. Svaki narod imao je svoj način tumačenja poruka nebeskih tela koja se i danas razlikuju po načinu izračunavanja horoskopa i njegovog analiziranja, što je posledica i drugačijeg socijalnog, religijskog i kulturološkog stava određenog društva prema životu.

Od 16. veka, kada je Nikola Kopernik uveo u nauku heliocentrični sistem sveta i odvojio astronomiju od astrologije, sposobnost tumačenja i povezivanja simbola, tačaka, elemenata nebeskih tela u trenutku našeg rođenja, sklapanje mozaika koji determiniše nečiji karakter, postala je oblast kojom se bave astrolozi, a koja, analizirajući „zapise neba“ ukazuje na prelomne momente našeg života, kako one koji su se desili, tako i one koji nas očekuju. I mi se tome radujemo, ali se i pribojavamo…

Villeroy-Boch-New-Moon
Sve razumom nesaznatljive stvari, mistične, nedohvatljive, nepojamne, daleke su mi. Astrologiju volim, ali se u nju ič ne razumem. Ne verujem ni u šta, i u sve verujem. I molim sve dušebrižnike da ne reaguju, jer ko god, šta god da kaže na ovu temu, horde glasno(za)govornika verovanja obrušiće se, sa ove ili one strane vere (u šta god).

Nekada davno početnici astrolozi vežbali su na mojim „nebeskim zapisima“ i tada su mi rekli da sam Rak u horoskopu, Vaga u podznaku, a čini mi se da mi je Mesec u Jarcu, a Venera u Biku. Ili sam negde načula da su to dobri aspekti, pa sam ih sebi pripisala. I to prvo čitanje, posle više godina pokazalo se kao tačno. Desilo se upravo ono što mi je devojka-astrolog govorila, a što je u tom trenutku mog života predstavljalo vrhunsku naučnu-fantastiku. Iako je „zapis“ bio savršen, kasnije se nisam obraćala zvezdočatcima za usmerenje već sam išla svojim putem kuda su me srce, razum, stomak, a možda i zvezde vodile. Sada Univerzum, Vasionu, Svemir i sve ono što u njima obitava, samo estetski percipiram i emotivno preživljavam.

Villeroy-Boch-New-Moon-Mesec

Beskrajni nebeski svod, izazovan, nepregledan i nesaznatljiv, podstakao je tim dizajnera kompanije Villeroy & Boch da nam predstavi impresivno sjajnu kolekciju porcelana “New Moon”. Potpuno pročišćen, minimalistički, jednostavan i privlačan dizajn definisan je samo jednim elementom – asimetričnim oblikom polumeseca. Jasne linije stvaraju nežno zakrivljenu siluetu polumeseca na sjajnom, glaziranom porcelanu vrhunskog kvaliteta, koji svakoj postavci stola daje ekskluzivnost  svojom ekspresivnošću.

Kao da nam je na sto sišao Mesec, blještav, gorostasan, moćan i obasjao trpezu svojom lepotom. Punoća ovog jednostavnog belog porcelana izuzetno je zahvalna za serviranje svakog jela, od malih zalogaja, do obilnih porcija domaće hrane. Svaka namirnica na tanjiru zauzima primat koji posebno ističe blago oborena linija ruba, čineći od obeda glamuroznu postavku. Retko kada nam “običan”, beli tanjir izgleda ovako dominantno, kao u dekoru “New Moon” i dozvoljava da bude iznet na sto i u brzinskoj, dnevnoj, kao i u svečanoj prilici.

Kao dopuna postavci stola, u ponudi su i pribor za jelo od visokokvalitetnog hromiranog čelika, inovativnog, ergonomslog oblika i kristalne čaše pročišćenog dizajna, blago iskošenog oboda, koji u sinergiji, donose eleganciju i dobru energiju u naš dom. Pribor za ručavanje ističe veći dizajnerski angažman koji odstupa od tradicionalnog viđenja escajga. Graciozne, izdužene linije drški koje se blago sužavaju pri dnu, naglašavaju proširena ulegnuća kašike, koja asociraju na nepravilne obline na tlu Meseca, koja čekaju da se ispune tečnošću.
New-Moon-Set
New-Moon-Escajg
Kristalne čaše za više vrsta vina kao i druga pića, toliko su jednostavne u dizajnu da su neodoljive. Bez preteranih akrobacija i kerefeka, pokazuju koliko pročišćen, klasičan dizajn, sa minimalnim “intervencijama” kroz nežno i blago koso “sečenje” ivice donosi veličanstvenu estetiku vrednu divljenja.

Trilioni zvezda stvaraju svetle tačke, tipična sazvežđa, neprestano promenljive gradijente i nijanse na tamnom noćnom nebu, dok nas simboli meseca, zvezda i astrologije odvode u daleke, mistične galaksije. Dekor visokokvalitetne “New Wave Stars” šolje kombinuje tamno plavu pozadinu na belom porcelanu sa suptilnim, zlatno blistavim znakovima zodijaka na objedinjenim nebeskim telima u odgovarajućim sazvežđima.

Pre više od 15 godina šolja prepoznatljivog Villeroy&Boch dekora “New Wave”, dobila nagradu za tehničku inovaciju izlivanja zakrivljene drške zajedno sa telom šolje, što i danas predstavlja jedinstven način proizvodnje. Danas je ona dobila i novo ruho, raskošno je odevena u 12 različitih sazvežđa i predstavlja idealan poklon za posebne osobe određenog znaka u horoskopu.

New-Wave-Set-Solja

Kristali su nas vekovima fascinirali svojom lepotom, čudesnim sjajem i blagodatnim uticajem. Kroz istoriju su im pripisivana brojna magična i božanska svojstva, a sve poznate religije kristalima daju energetsku moć koja pozitivno utiče na naš fizički, mentalni i duhovni habitus. Oduvek su nam preporučivali da kristal imamo u svom domu, jer on isijava energiju prirode i emituje pozitivne vibracije koje utiču na naše opšte zdravstveno stanje, kao i dobro raspoloženje.

Swarovskije u kolekciji figura “Kris Bear Horoscope” povezao tradicionalnu simboliku astrologije i kristala i predstavio nam dvanaest preslatkih kristalnih medvedića  koji u šapicama drže loptu (oblik savršenstva) označenu određenim znakom zodijaka. Ove figure predstavljaće ukras u našem domu, zaštitnika svakog člana porodice, prema njegovom horoskopskom znaku, ali i nepresušni izvor prirodne energije i dobrih vibracija, koje će nam uvek vraćati osmeh na lice.

Kris-Bear-Horoscope

Kao naša lična amajlija savršena je “Zodiac II”, diskretna, dizajnerski oblikovana kolekcija lančića, na kojima se belasaju stilizovani privesci znakova zodijaka. Nepretenciozan, a elegantan ovaj nakit povećava našu vitalnost, ljubav prema životu i celokupnom okruženju, razvijajući osećaj za lepotu i iscrtavajući našu individualnost, osobenost i samopouzdanje. Dragim osobama idealan su poklon, emotivan i ličan, koji odašilje vaseljensku ljubav i nadahnjuje nepresušnom stvaralačkom energijom.

Swarovski-Zodiac-2-Kolekcija
U koju god grupu da spadamo, pasionirano verujuće u moć astrologije i kristala ili u “neverne Tome”, ne možemo se otrgnuti od savršene estetike Univerzuma koji nas obavija i svojom magičnom nesaznatljivošću razigrava maštu i podstiče kreativnost. Budimo i mi deo našeg Svemira, izgradimo ga od ličnih impulsa, pokretačke energije prirode, simbolike sveta koja prija našoj duši i ljubavi koju emituje Vasiona.

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

 

Vi ste uspešno prijavljeni!

Share This