Nove Rosenthal kolekcije za 2016. godinu inspirisane su romantikom i harmonijom boja i oblika, zrače novom energijom i koketiraju sa vama. Od 25. aprila dostupne u prodavnicama Sun, Moon & Stars u Nušićevoj 25 i Bulevaru kralja Aleksandra 86-88.

Lots of Stripes

„Lots of Stripes“ – Zajedno sa ručno oslikanom florom i faunom, linije i karo šara stvaraju moderan stil sa rustičnim karakterom – prateći trend  kombinovanja starog i novog. Različite boje prave posebnu atmosferu i pružaju mogućnost individualnih kombinacija. Uživajte u šoljama, činijama i tanjirima sa paletom boja, od crvene, preko citrusno zelene, žute, ali i letnje plave,kao i jednostavne bež nijanse.

Lots of Dots

Kafa ili čaj? „Lots of Dots“ kolekcija šolja se sastoji od 16 kreativnih dekorativnih varijanti. Sve su različite, ali ih povezuje zajednička priča ruža i brodova, leptira i ptica. Svaki motiv je kombinacija grafičko-digitalnih tačkastih elemenata i ručno naslikanih akvarel slika. Bilo da je u pitanju kafa, čaj, kakao ili topla čokolada – postoji omiljena šolja za svakoga. A ukoliko vam je potrebno nešto više, odgovarajuće činije i tanjiri takođe su dostupni.

Squall & Blown

Fasciniran savitljivošću materijala i granicom deformabilnosti, francuski dizajner Cedric Ragot za Rosenthal je dizajnirao dve vaze. Za „Squall“ i „Blown“ došao je na ideju kada je uhvatio i zaustavio celokupnu dinamiku pokreta. Oba dekora podsećaju na vihor ili vrtlog, čija je elementarna sila prikazana u porcelanu, stvarajući nesvakidašnji dizajn artikala sa opijajućom harizmom.

Maria Originals

Za 100. godišnjicu „Maria“ dizajna, koji je ime dobio po velikoj ljubavi osnivača kompanije Philippa Rosenthal, Regula Stüdli je premostila jaz između starog i novog sa veoma posebnom kolekcijom šolja. Ona je digitalizovala rukom oslikane istorijske elemente iz starih dizajnerskih knjiga i iskombinovala ih sa modernim dekorom koga karakterišu nežni cvetovi i listovi. Ovim je Rosenthal kolekcija “Maria Originals” u isto vreme dobila nostalgičan i moderni šarm.

Swinging vase

Kada je dizajnerka Silke Decker skicirala prvi crtež dizajna „Swinging“ vaza, zamišljala je nežne trave i cveće kako se lagano njišu na povetarcu. Isti efekat postignut je vazom u obliku kapi suze napravljen od delikatnog kristala, koje se bez napora pomeraju kada ih dodirnete, savršeno okrugle i glatke. Ova impresija je pojačana izvanrednim sjajnim površinama i elegantnim miksom transparentnih i neprozirnih boja.

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

 

Vi ste uspešno prijavljeni!

Share This