Swarovski – Nove klasične kolekcije…

01.03.2022.

Image

Podjednako, uz promociju novih modnih kolekcija nakita za 2022. godinu, Swarovski misli i na sve one koji ukrasne detalje pronalaze u vanvremenskim, klasičnim kolekcijama.

Kada govorimo o Swarovski nakitu, pod klasikom podrazumevamo stilski tradicionalniji dizajn, ujednačene kolorite, kombinaciju prepoznatljivih boja metalnih osnova (bela, zlatna, roze) i najčešće, transparentnih kristala. Ove kolekcije su osmišljene da se ne vezuju za aktuelne modne trendove i boje, da se uklapaju uz sve odevne kombinacije, da su univerzalno nošljive i da, ako ih ponesemo i posle više godina, budu zavodljive i atraktivne, kao da su namenjene baš toj vremenskoj dekadi.

Image

Dextera

Ova izuzetna kolekcija inspirisana je majstorskom obradom i sofisticiranom Pave tehnikom sečenja kristala i savršeno balansira detalje kristalnih aplikacija sa smelim metalnim konstrukcijama koje nam daju upečatljiv izgled.

Upadljive narukvice i minđuše izrađene u rodijumu, žutoj i roze pozlati, kao i krupne kružne ili osmougaone karike, odjek su industrijskog dizajna savremenog pristupa koje nas čine ublaženo modernim, a uvek atraktivnim i neponovljivim.

Image

Constella

Kristalno sazvežđe povezano je čvrstim, tankim, metalnim sajlicama u nesputanim relacijama. Delikatnost izrade, poput razigrane zvezdane prašine u Svemiru donosi blistavost Kosmosa u našu svakodnevicu.

Jednoobraznost ogrlica i narukvica, kao i asimetrija visećih minđuša, ispunjenih kristalima prepoznatljivog dijamantskog sečenja, čine nas modernim i elegantnim u isto vreme, čineći uzvišenijim naš svakodnevni stil.

Image

Curiosa

Jednostavnošću dizajna ova kolekcija istražuje i prevodi matematičke i inženjerske strukture u neočekivane oblike koji izazivaju, provociraju i inoviraju. Neobičnost komada čini složeno nevidljivo podešavanje segmenata lančića koje nam definiše dužinu, u zavisnosti od garderobe koju nosimo.

Inovativna i skalabilna kolekcija, pored transparentnih kristala koji čine umirujućim komade nakita donosi i odabrane primerke u snažnim i razigranim živim bojama, kao savršeni kontrast jednostavnoj linearnosti i geometričnosti osnovne linije dizajnerskog izraza.

Image

Lucent

Poseban dizajnerski pečat predstavljen je kroz izuzetne minđuše od punog kristala koje su „must have“ ove sezone, kao i kroz, magnetnom kopčom, razdvojen kristal na narukvicama i prstenju. Široka lepeza upečatljivih boja (indigo plava, lila, roze, paprat zelena i svetlo topazno plava) i smelih oblika dragulja čini ovu kolekciju nakita izuzetno privlačnom.

Uz jednostavnu odeću ovaj nakit ističe individualnost ličnosti, dok razigrani kristali jedinstvenih oblika i istaknutih boja postaju dovoljan detalj našeg osobenog stila.

Image

Numnia

U prvom planu ove linije su industrijski elementi i specifično mehaničko kačenje, upotpunjeni kristalima, ne samo kao privlačnom dekorativnom komponentom, već kao osnovnim detaljem strukture. Raznolikost ove kolekcije leži u šest različitih načina sečenja i dve otmene boje kristala (crni dijamant i erinit zelena) umetnute u metalna kućišta u boji zlata i rutenijuma.

Minđuše i narukvica predstavljeni su kao da lebde u prostoru oko nas i upotpunjuju našu auru, dok nas ogrlica i prstenje svojom grandioznošću čvrsto drže na zemlji.

Image

Gema

Raskoš akumulacije čistih oblika kristala u lepezi dominantnih boja čini nakit ove kolekcije snažnom eksplozijom čarolije koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Neformalni obrasci nanizanih kristala sa raznolikim podešavanjima i sakrivenim kopčama variraju prelamanje boja, od različitih nijansi jedne osnovne boje, do kombinacije različitih boja istog intenziteta.

Gema je čudesna kolekcija koja, u zavodljivom ritmu, nežno igra na nama stvarajući utisak da kristali lebde u prostoru i oblače nas u prelamajući sjaj.

Od ove sezone, od nakita treba da dobijemo samo neočekivane refleksije krupnih komada kristala, vanvremenski uobličenih u dizajn koji će od dama da napravi dive vredne svih upućenih pogleda i otetih uzdaha.