Osnovne informacije
„sunmoon-stars.com/internet-prodaja/“ (u daljem tekstu: Prodavac) je Internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Registracijom ili kupovinom na Internet prodavnici sajta „sunmoon-stars.com“ prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. 

Prodavac zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja izvrši izmene i dopune Opštih uslova kupovine.

Vaš nalog
Ukoliko koristite „sunmoon-stars.com/internet-prodaja/“, odgovorni ste za održavanje, poverljivost svog naloga, lozinki koje ste dobili prilikom registracije na Internet prodavnici, kao i svih aktivnosti koje se čine na vašem nalogu i sa vašom lozinkom.

Maloletnici mogu koristiti usluge Prodavca  uz nadzor roditelja ili staratelja. Prodavac zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže porudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. 

Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije Prodavac će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe niti ih dostavljati trećim licima.

Lažno predstavljanje, otvaranje naloga sa netačnim podacima kao i registracija sa tuđim podacima i e-mail adresom nije dozvoljena na „sunmoon-stars.com/internet-prodaja/“. Protiv takvih aktivnosti pokrenuće se odgovarajući zakonski postupak.

Benefit kartica
Otvaranjem naloga i registracijom na Internet prodavnici Prodavca stičete mogućnost da ostvarite pravo na određene popuste, tako da ćete automatski dobiti broj vaše početne Benefit kartice na koju će se beležiti sve vaše kupovine u koje ćete kroz pregled kupovina imati uvid. Prilikom svake sledeće kupovine, a pre potvrde porudžbenice, u označeno polje unećete broj vaše kartice, koja će vam omogućiti automatsko umanjenje cene na osnovu beneficija koje kao već postojeći kupac ostvarujete.

Ukoliko ne posedujete našu Benefit karticu, odmah po izradi, prosledićemo je na vašu adresu navedenu u Registraciji putem preporučene pošte.

Ukoliko već posedujete neku od naših Benefit kartica dovoljno je prilikom registracije  i kupovine uneti broj kartice i cena proizvoda automatski će se umanjiti za popust koji imate po osnovu vaše kartice.

Takođe, vaša Benefit kartica, može se koristiti kako prilikom redovnih kupovina u našim maloprodajnm objektima, tako i putem naše Internet prodavnice.

Zloupotreba Benefit kartice biće sankcionisana njenim oduzimanjem.

Pravila za izdavanje i upotrebu Benefit kartice
Korisnik kartice je lice registrovano u bazi podataka Internet prodavnice Prodavca i ne može se prenositi na drugo lice.

Sa prikupljenim iznosom od 200.000,00 dinara stičete pravo na bronzanu karticu koja vam omogućava popust od 3% prilikom svake sledeće kupovine.

Sa prikupljenim iznosom od 500.000,00 dinara stičete pravo na srebrnu karticu  koja vam omogućava popust od 5% prilikom svake sledeće kupovine.

Sa prikupljenim iznosom od 1.000.000,00 dinara stičete pravo na zlatnu karticu  koja vam omogućava popust od 10% prilikom svake sledeće kupovine.

Po sticanju uslova za neku od navedenih kartica, a odmah po njihovoj izradi, karticu ćemo vam poslati preporučenom poštom na adresu navedenu u registraciji, a da bi ste njome mogli ostvariti beneficije prilikom kupovine i u nekom od naših maloprodajnih objekata.

Prilikom plaćanja robe u nekom od naših maloprodajnih objekata, korisnik je dužan da pokaže Benefit karticu ukoliko želi da ostvari svoja prava na popust.

Gubitak ili krađu kartice korisnik mora odmah da prijavi na broj telefona 011 30 30 010 i da potvrdi poništenje kartice. Ukoliko korisnik želi novu karticu, potrebno je da pošalje pismeni zahtev izdavaocu. 

Korisnik je u mogućnosti da sam otkaže upotrebu kartice pismenom izjavom poslatom na adresu izdavaoca.

Izdavalac kartice zadržava pravo da korisniku koji na bilo koji način krši Pravila za izdavanje i upotrebu kartice ukine dalju upotrebu kartice i proglasi je nevažećom.

Izdavalac može da promeni Pravila za izdavanje i upotrebu kartica. O svim suštinskim izmenama poslovanja mora pismeno da obavesti korisnika. Ukoliko korisnik zadrži karticu nakon dobijanja obaveštenja, pretpostavlja se da je sa njima saglasan.

Opisi proizvoda
Na Internet prodavnici Prodavca svi proizvodi opisani su sažeto, ali detaljno i precizno, u skladu sa najbitnijim informacijama koje su dostupne od strane proizvođača. Ukoliko proizvod koji ste kupili odstupa od podataka navedenih na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam povratiti novac.
Cene proizvoda
Sve cene proizvoda navedene na Internet prodavnici Prodavca su maloprodajne cene izražene u dinarima sa uračunatim PDV-om. Prodavac se obavezuje da će prihvatiti cenu po kojoj ste napravili porudžbinu bez obzira na eventualnu promenu cene proizvoda nakon slanja porudžbenice.
Radno vreme
Kupovine u Internet prodavnici Prodavca možete obavljati od 00-24h svim danima u nedelji. 

Elektronskim putem nas možete kontaktirati svakim danom u periodu od 00-24h, a na vaše upite odgovorićemo radnim danom u periodu od 08-16h.

Kontakt telefonom možete ostvariti svakim radnim danom u periodu od 08-16h.

U slučaju tehničkih problema ili u periodu redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena podataka
Prodavac zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici svoje Internet prodavnice. Korisnici Internet prodavnice Prodavca nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.
Mogućnost plaćanja
Proizvode poručene preko Internet prodavnice Prodavca možete platiti na sledeći način: 

- uplatnicom 

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde porudžbenice izvršite uplatu iznosa sa porudžbenice na šalteru banke ili pošte. Svi detalji popunjavanja uplatnice biće vam automatski istaknuti ukoliko se opredelite za ovaj način plaćanja.

- e-bankingom

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju porudžbenicu, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa sa porudžbenice. Svi detalji u vezi sa plaćanjem biće vam automatski istaknuti ukoliko se opredelite za ovaj način plaćanja.

- platnom karticom (online plaćanje)

Ukoliko posedujete Visa, MasterCard ili Maestro platnu karticu odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite porudžbenicu, bićete preusmereni na sajt Banca Intesa Beograd, na kome ćete putem potpuno zaštićene mreže vršiti unos podataka sa platne kartice i obavljati plaćate. Ukoliko je transakcija uspela bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju sa mogućnošću da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banka Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

- plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje poručene robe direktno kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom u RSD. 

Napomena:

Ukoliko ne izvršite plaćanje po porudžbenici u roku od 5 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana i obrisana. Nakon isteka perioda od 5 dana plaćanje na osnovu te porudzbenice nije moguće, ali možete napraviti novu porudžbenicu i izvršiti uplatu po njoj.

Realizacija poklon vaučera putem internet prodaje: 

Vaš poklon vaučer kupljen u Interet prodavnici Sun, Moon & Stars, možete realizovati u svim maloprodajnim objektima Sun, Moon & Stars, a ukoliko želite da ga iskoristite u Internet prodavnici, molimo vas da nas kontaktirate da bismo vas uputili u dalje korake realizacije poklon vaučera.
Isporuka kupljenih proizvoda
Nakon prijema porudžbenice kontaktiraćemo vas da bismo vas informisali o  težini pošiljke i ceni dostave, kao i o načinu i vremenu isporuke koja će za vas biti najpogodnija.

Prodavac će odmah obavestiti kupca ukoliko isporuka poručene robe nije moguća. Prodavac je po Zakonu dužan da u roku od 30 dana od dana prijema porudžbenice izvrši isporuku robe. 

Isporuka naručenih proizvoda iz porudžbenice obavlja se po evidentiranju vaše uplate. Po prijemu uplate kontaktiraćemo vas sa obaveštenjem o dostavi pošiljke koju vrši kurirska služba i koja je moguća samo na teritoriji Srbije bez AP Kosovo. Pošiljka vam se može isporučiti u roku od 24h, svim danima osim nedelje. 

Troškove isporuke plaćate prilikom preuzimanja pošiljke, direktno kuriru, u zavisnosti od mase/težine pošiljke, gotovinom u RSD.

Masa pošiljke u kilogramima

Cena po jednoj pošiljci (RSD)

do 0,5

230,00

0,5 - 2

333,20

2 - 5

441,49

5 - 10

630,70

10 - 15

819,91

15 - 20

833,00

20 - 30

946,05

30 - 50

1.261,40

50 - 70

1.702,89

70 - 100

2.270,52

                                              Cene u tabeli su bez PDV-a


Ukoliko želite da se kupljena roba isporuči van teritorije Republike Srbije, kontaktiraćemo vas i obavestiti o troškovima dostave i nakon vašeg pristanka isporučiti robu na željenu adresu. 

Ako prodavac ne isporuči robu u dogovorenom roku koji je od strane kupca izričito naveden na određeni dan i od suštinskog je značaja za kupca, a potvrđen je od strane prodavca kao moguć, ugovor se raskida, a prodavac se obavezuje da odmah, a najkasnije u roku od tri dana od raskida ugovora vrati kupcu sav plaćeni iznos. 

Rizik slučajne propasti ili oštećenja robe do trenutka predaje robe kupcu snosi prodavac, dok posle trenutka predaje robe kupcu, rizik snosi kupac. 

Ako predaja robe nije izvršena iz razloga što kupac bez osnovanog razloga odbija da primi robu ili sprečava isporuku, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe snosi kupac.
Reklamacija i način rešavanja
Prilikom preuzimanja pošiljke molimo vas da je u prisustvu kurira proverite. Ukoliko postoje vidljiva oštećenja (pocepano pakovanje, nagnječenje i sl.) insistirajte da pošiljku otvorite u prisustvu kurira, pregledajte je i preuzmite ukoliko nema oštećenja proizvoda. Možete nas pozovati telefonom na broj 011/30-30-010 i navedesti razloge zbog kojih odbijate da preuzmete paket, pa ćemo vas uputiti o narednim koracima. 

 U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na kupljeni proizvod ili našu uslugu, obavezno nas kontaktirajte da bismo u obostranom interesu, a u skladu sa Zakonom i profesionalnom etikom rešili svaki specifični slučaj. 

 Za robu koja je uništena, oštećena (polomljena,fizički oštećena, isprana, pocepana i sl.) ili ako je nedostatak na robi nastao krivicom kupca, dugotrajnim korišćenjem, habanjem, nepravilnim rukovanjem ili ne pridržavanjem uputstva za korišćenje proizvoda, reklamacija se ne prihvata. 

Proizvodi koji dolaze u direktan kontakt sa intimnim delovima tela ne podležu reklamaciji. 

Kupac ima pravo da izjavi reklamaciju na nesaobraznost robe sa njenim svojstvima, popunjavanjem Zahteva za reklamaciju (PREUZMI OVDE) u roku od 6 (šest) meseci od dana kupovine. 

Reklamirani proizvod, sa odštampanim, pupunjenim i potpisanim Reklamacionim listom, računom ili kopijom računa i ostalim dokumentima koja su pratila isporuku robe, kupac šalje putem preporučene pošiljke na adresu našeg preduzeća. 

U slučaju povraćaja proizvoda kupac snosi troškove transporta robe. Ukoliko se opredelite da u zamenu poručite drugi proizvod mi ćemo snositi troškove dostave novog artikla. 

Na podnetu reklamaciju, kupac će biti obavešten o Odluci komisije za reklamacije donetoj po podnetom zahtevu za rešavanje reklamacija, najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana prijema zahteva za reklamaciju. 

Osnovan zahtev za rešavanje reklamacije trgovac će ispuniti najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od datuma koje nosi obaveštenje o rešavanju reklamacije. 

U slučaju osnovanog zahteva za rešavanje reklamacija, kupac ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost opravkom uz izričitu saglasnost kupca ili zamenom reklamiranog proizvoda, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene proizvoda ili povraćaj novca. Kupac ne može da traži povraćaj novca ukoliko je nesaobraznost robe neznatna.
Pravo kupca na odustanak od porudžbine
U slučaju da imate bilo kakvu primedbu na kupljeni proizvod ili ste primili neispravan ili pogrešan proizvod kontaktirajte nas da bismo u obostranom interesu, rešili svaki specifični slučaj.

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, popunjavajući Obrazac za odustanak od porudžbine (PREUZMI OVDE) koji možete popuniti i elektronskim putem dostaviti na našu e-mail adresu: e-shop@sunmoon-stars.com . Odmah, po prijemu obrasca, kupac će biti kontaktiran da bi se upoznao sa procedurom povraćaja kupljene robe, što će biti konstatovano u pisanoj formi.

Rok od 14 dana računa se od trenutka kada roba dospe u posed kupca ili trećeg lica koje je odredio kupac.

Kupac nema pravo da odustane od ugovora u slučaju  isporuke robe čija cena zavisi od promena na finansijskom tržištu na koje trgovac ne može da utiče i koje mogu nastati u toku roka za odustanak.

Direktne troškove povraćaja robe u slučaju odustanka od porudžbenice snosi kupac.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, trgovac će odmah po prijemu vraćene robe, a nakon konstatacije komisije da je roba vraćena u nekorišćenom stanju i bez oštećenja, bez odlaganja izvršiti povraćaj uplate novca koju je primio, koristeći ista sredstva plaćanja koja je kupac koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se kupac nije izričito saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja.

Povraćaj kupljenih proizvoda
Obavezno proverite sastav pošiljke i stanje artikala pre preuzimanja robe od strane kurirske službe!

Potpisivanjem potvrde o prijemu proizvoda kurirskoj službi, kojom potvrđujete da ste preuzeli sve poručene proizvode u dobrom stanju, niste u mogućnosti da ih reklamirate naknadno na eventualna oštećenja.

Ukoliko je transportna ambalaža neoštećena, smatra se da je pošiljka isporučena u ispravnom stanju i po kvalitetu i po kvantitetu.

Direktne troškove povraćaja robe usled jednostranog prekida ugovora i odustajanja od porudžbenice snosi kupac, osim u slučajevima kada je kupcu isporučen neispravan ili pogrešan artikal. 

Prilikom povraćaja kupljenih proizvoda neophodno je vratiti ih u ispravnom i nekorišćenom stanju kao i u originalno neoštećenom pakovanju, sa računom i svom pratećom dokumentacijom.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od
platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, „sunmoon-stars.com/internet-prodaja/“ je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i
Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj
sredstava na račun korisnika kartice.
Završne odredbe
Delimična ili potpuna neprimenjivost određenih odredbi ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treće lica bez izričitog pismenog odobrenja Prodavca.

Sve primedbe, reklamacije, nesaobraznosti i ostale eventualne probleme koji mogu nastati prilikom kupovine proizvoda preko Internet prodavnice Prodavca rešavaćemo zajednički u obostranom interesu, a u skladu sa Zakonom i profesionalnom etikom da bismo rešili svaki specifični slučaj.

Sve sporove koji ne mogu da se reše međusobnim dogovorom kupca i prodavca rešavaće nadležni Sud u Beogradu.