Besprekorno savršenstvo beline - Cover

Prirodna i vekovima najdominantnija boja porcelana – bela, simbol je svetlosti, dobrote, čistoće i sjaja, koja u prostor našeg doma donosi sigurnost, sklad, mir, prozračnost, a nas same rasterećuje, opušta i doprinosi boljem opštem raspoloženju. To je boja savršenstva koja naše okruženje čini nestvarnim.

Villeroy & Boch nam je predstavio tri nove kolekcije i učinio neslućeni iskorak u svetu “već odavno viđenog”, kod svakog proizvođača zastupljenog i u svakom domu sveprisutnog belog porcelana.

Beskrajni nebeski svod, izazovan, nepregledan i nesaznatljiv, podstakao je tim dizajnera da nam predstavi impresivno sjajnu kolekciju porcelana “New Moon”. Potpuno pročišćen, minimalistički, jednostavan i privlačan dizajn definisan je samo jednim elementom – asimetričnim oblikom polumeseca. Jasne linije stvaraju nežno zakrivljenu siluetu polumeseca na sjajnom, glaziranom porcelanu vrhunskog kvaliteta, koji svakoj postavci stola daje ekskluzivnost  svojom ekspresivnošću.

Villeroy & Boch - New Moon

La Boule” predstavlja reinterpretaciju inovativnog koncepta u istoriji dizajna i deo DNK kompanije Villeroy & Boch. Od prve promocije modela “Globe” 1971. godine Helen von Boch, koji je bio impresivan i revolucionaran koncept, dizajn ispred svog vremena, skoro 50 godina kasnije, Villeroy & Boch otkriva novu interpretaciju ove ideje, modernom verzijom ekskluzivnog “globusa”.

La Boule
La-Boule-2
Ova porcelanska sfera sastoji se od kompaktnog seta za ručavanje za dve osobe, sa dve Premium porcelanske činije, ravne posude, univerzalnih tanjira i tanjira za posluživanje. Sklopljena sfera je savršen dizajnerski predmet koji će biti pravi ukras na stolu ili umetnička skulptura u enterijeru.

Ekskluzivna kolekcija “Château Septfontaines” dobila je ime po dvorcu koji su braća Boch podigla krajem 18. veka pored svoje fabrike porcelana u Luksemburgu. Dizajneri su inspiraciju pronašli u nepresušnoj arhivskoj građi, a delikatne elemente klasičnog stila, sa puno pažnje i ljubavi prema detaljima, prilagodili su  i preneli u moderni, savremeni estetski Art Deco stil. Iduće godine pred nama će biti impresivna kolekcija koja blista uzbudljivom interakcijom mat i sjajnih površina blago reljefnog izgleda, sa prefinjenim obrubom od 20-to karatnog zlata, tehnički izuzetno inovativna i zahtevna, a estetski apsolutno neodoljiva.

Chateau-Septfonaines

I Bernardaud ovu jesen boji u belo kolekcijom “Twist”. Delikatni dizajn ovog porcelana kombinuje različite uticaje: svetlosne efekte japanskih prikaza sa pirinčanog papira, umetnost savijanja origamija, metode pletenja i konzerviranja nameštaja 50-ih, a posebno 3D grafiku koju ističu nove tehnologije. Rezultat je neverovatni suptilni efekat strogog geometrijskog uzorka predstavljen prepletenim potezima. Utisnuto na obodu tanjira i na spoljnoj strani različitih delova kolekcije, svetlo je ono što otkriva naizmeničnu mat i blistavu obradu živopisnog sjaja koji oživljava belinu porcelana.

Bernardaud Twist Kolekcija

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

 

Vi ste uspešno prijavljeni!

Share This