Dama u kupovini

Neću biti sebična i dozvoliti da našim muškarcima uskratim obnaživanje, ne žena, već malih tajni ženskih lavirinata, pa ću im koliko toliko olakšati upoznavanje, za njih toliko problematičnih i nesaznatljivih, puteva naših želja. Sa svih strana dočekuju nas pridike o komplikovanosti, nepredvidivosti, neodlučnosti i mukama koje zadajemo muškarcima kada je u pitanju odabir poklona za ženu. Iako znatno razuđenije mogućnosti izbora, počev od brojnih kozmetičkih preparata ili dekorative, preko širokih mirisnih parfemskih nota, svakojakog nakita, bilo da je u pitanju savršena izrada od plemenitih metala začinjena odabranim (polu)dragim kamenjem ili popularni i vazda nošeni moderni komadi kvalitetne bižuterije ili, pak, opredeljenje za neki predmet od kože (tašna, novčanik, kajiš, futrola za kartice…), svile ili kašmira (marama, ešarpa, šal), dilema za šta se opredeliti večna je koliko i Biblija. Upravo u tome je i najveći problem. Širina mogućnosti uljuljkala je mušku kreativnost i pokrenula neinventivnost.

Darivanje

Daću vam jedan od najvažnijih saveta: dobro slušajte svoju damu. Skoro svakodnevno moći ćete od nje čuti u eksplicitnoj ili skrivenoj formi, kroz mrmljanje, gunđanje ili kukanje, u čemu oskudeva i šta je sve potrebno pod hitno da nabavi. I ne zaboravite: koliko god nečega da imamo, nedovoljno nam je. Uvek je potrebna baš ta haljina koja nam za upravo iskrslu prigodu nedostaje, samo još jedan jedini par cipela, jer nemamo model sa takvom veličinom potpetice ili tim brojem kaišića, a nedostaje i tašna onakve nijanse koja se slaže sa bojom naših očiju u trenutku zalaska Sunca na Madagaskaru. I tom četrdeset trećem ružu za usne baš juče je istekao rok trajanja iako smo ga čuvale, prema uputstvima, na hladnom i tamnom mestu. A onaj prsten kupljen pre nekoliko dana sada ne možemo da stavimo na prst koji je otekao jer smo se silno ugojile opustivši se na ručku na kome smo pojele dva lista salate, umesto dozvoljenog jednog. Ne ljutite se na nas. Mi smo baš slatke sa tim umilnim žalopojkama. Dragi muškarci, za prvu pomoć, pre Velikog Praska, prebacite mozak na „off“, dubokomisaono klimnite glavom praveći se da saosećate sa našim problemima, ležerno odmahnite rukom i nasmejte nam se, kao da želite da nam saopštite da je sve u najboljem redu i da ćemo jednostavno sa tim problemom izaći na kraj. I situacija je spasena, bar do sutradan, kada treba da otrčite u radnju i zaista popravite stvar.

Muskarac u kupovini

Kada ste se već obreli u radnji, pokušajte, bar jednom u životu, da izbegnete rutinsku kupovinu. Iskoračite iz već viđenog, već kupljenog, već poklonjenog. Znam da je lakše, ali više ćemo vas voleti ukoliko ste manje predvidivi. A, kakav motiv?

Ako je dama kojoj birate poklon prefinjenih manira, sofisticiranog pogleda, otmenog izgleda, elegantnih kretnji, odmerenih a britkih stavova, onda nipošto ne pribegavajte ustaljenom rutinskom izboru poklona i ne prepuštajte se nagovoru ili odluci prodavačice. Takva žena zaslužuje nešto potpuno drugačije, vanvremensko, kao što je i ona sama. I eto muke, ali, eto i rešenja.

Sigurno drugačiji, neobičan poklon, koji priželjkuju dame ovakvog habitusa jeste malena posrebrena, porcelanska ili kristalna posudica za nakit koja će naći svoje mesto na noćnoj polici i u koju ćemo pred polazak na počinak moći da odložimo prsten ili lančić koji rado nosimo i kojim ćemo već po buđenju, ponovo da ukrasimo svoje telo. Večna želja svih prefinjenih dama, a nikada realizovana jeste i kristalna pudrijera ili otmena bočica za parfem koja će se naći na toaletnom stočiću i svako jutro imati svoju primenu u našem životu. Još ako bočica za parfem ima elegantnu pumpicu i ako je izrađena u francuskoj kompaniji „Lalique“, onda ste nam poklonili i deo bogate istorije čuvenih dama evropskih dvorova koje su jedine dugo vremena imale privilegiju da koriste ove proizvode. Naravno, ovakvom izboru poklona treba dodati i posrebreno ogledalce „Wedgwood“, minijaturnih dimenzija, koje ćemo nositi u svojoj damskoj tašnici i veoma često koristiti popravljajući šminku i u saglasju sa svojom elegancijom i lepim manirima biti ponosne na jedan ovako prefinjen predmet koji ćemo posedovati.

Lalique ukrasne kutijice

Za poslovnu, samosvesnu, odgovornu, marljivu, profesionalnim obavezama okrenutu damu nema dragocenijeg poklona od onog koji će još više istaći njenu posvećenost, eleganciju, odlučnost, odgovornost, a u isto vreme oplemeniti njen svet neophodnih, a estetski posebnih „biznis gadžeta“. U takve poklone, pod obavezno, ubraja se hemijska olovka, neophodna, ako ne za hvatanje zabeleški, jer su papir i olovku uveliko zamenili tableti, ono bar za potpisivanje važnih ugovora. I neka vaš izbor ne bude olovka izrađena od plemenitih metala. Dame je baš nešto mnogo ne vole. Isuviše je skupa, isuviše trajna, isuviše primamljiva pohotnim kradljivcima koji se svakodnevno ušunjavaju u kancelarije. Dovoljno je da bude u nekoj intenzivnoj boji koja će privlačiti pažnju, a savršeno ukoliko je optočena neodoljivim Swarovski kristalima. Ono bez čega je nemoguće raditi i čuvati milijarde bitnih podataka, kao i privatne fotografije koje žude da budu objavljene na nekoj društvenoj mreži, jeste USB. Imate ga u zilion kombinacija, ali ako želite da budete neobičniji, svakako se opredelite da odabrani USB bude ugrađen u olovku, privezak za ključeve ili izuzetno interesantan, a ujedno veoma elegantan viseći ukras za tašnu. I imate 2 u 1. Funkcionalan i dekorativan poklon.

Tableti, androidi i ostale „touch screen“ naprave, koliko god uspele da odnesu prevagu nad mastiljavom olovkom donele su nevolje ženama. Ne mogu imati i negovane nokte pristojne dužine i ispravno kuckati podatke ili poruke u svoju elektronsku spravu. Zato ste vi tu sa perfektnim poklonom. Olovkom koja „piše“ po ekranima neophodnih sprava i koja čuvajući nokte beleži poruke bez omaški i neprestanog brisanja pogrešno ukucanih slovnih ili interpunkcijskih znakova, što je damama ovog tipa izuzetno važno.

Swarovski aksesoari            Swarovski aksesoari

Ukoliko je dama kojoj kupujete poklon romantična, nežna, suptilna, verujuća u svoje snove i želje, a takve su skoro sve žene, koliko god isticale i neku drugu sebe u prvi plan, vaši pokloni moraju biti, takođe, suptilni, prefinjeni, obojeni najfinijim koloritima pastelnih boja naših nadanja. Kao što znamo, romantike nema bez sveća, tako da je jedan od važnijih poklona svećnjak, da bismo mogle staviti plamteće ukrase u svetlucave kristalne višekrake svećnjake kada osmišljavamo posebno, intimno večernje iznenađenje. Možda malo savremeniji poklon, jesu mirišljave sveće u već postojećoj dekorativnoj kristalnoj posudici, nalik čaši, koje će svojim miomirisom opiti i damu i donosioca poklona i učiniti da nestanu u slasti trenutka inspirisani čarobnom igrom senki i mirisa.

Blumarine sveće

Vaša romantična sanjarka, sigurna sam, slobodno vreme provodi zanesena u romanesknu priču nekog klasika književnosti, utrčavajući u očaravajuće uloge znamenitih junakinja literature, uzdišući nad inspirativnim romansiranim biografijama legendarnih muza i večnih inspiracija pisaca i neprestano priželjkujući da se i sa njima sudbina tako zdušno poigra i iznenadi ih volšebnim dolaskom mlađahnog princa na grandioznom belom konju. Za damu tako fražilnog duha kojoj je literatura „nasušna“ potreba, od trajnog, u srebru izrađenog, simboličnim znacima optočenog i svilenom „bućkom“ ukrašenog „Christofle“„page markera“ (obeleživača stranica), prikladnijeg poklona skoro da i nema. Ako želite da večno budete njen odabrani junak, opredelite se za ovaj dar.

Christofle bookmark

Modernoj, fensi, trendi stilizovanoj dami, koja studiozno proučava i prati aktuelne modne trendove, skoro da je i najjednostavnije kupiti poklon. Potpis čuvenog dizajnera dovoljan je pravac. Ali, ne zalećite se u prodavnice garderobe, jer se možete i nasukati, te kupiti „fake“ (lažan) ili demodiran odevni predmet. A i mi smo žene čudna fela. Volimo same sebe da počastimo takvim komadom, višesatno ga birajući i probavajući, višednevno se dvoumeći. Veliki izbor najrazličitijih kolekcija veoma širokog spektra proizvoda, za svaku priliku i svaku damu, od večne izabranice, preko trenutne stanice, pa do poslovne partnerke, koje potpisuju Đani Versaće, Roberto Kavali, Ana Molinari za „Blumarine“, Miranda Ker za „Royal Albert“, Džasper Konran ili Vera Vang za „Wedgwood“, Ora Ito, Karim Rašid i druga znamenita imena, kao potvrda savršenog dizajna i vrhunskog kvaliteta, jednostavniji su izbor i primamljiviji poklon, a malo je verovatno da ćemo se sudariti sa već posedujućim.

I budite prvi koji će svoju trendseterku obradovati niskom neobičnih, „cevastih“, raznobojnim kristalima ispunjenih Swarovski narukvica koje će u ovoj sezoni jesen/zima biti pravi hit. Ukoliko ste neodlučni kojoj boji se privoleti, znajte da se i po nekoliko, čak i u snovima negađajućih kolorita, sada mogu najopuštenije zajedno nositi. Ukoliko vam se narukvice čine kao isuviše intiman poklon, za vas je pravi izbor maska za mobilni telefon, takođe izrađena u fabrici najčuvenijih proizvođača kristala, „isprskana“ najraznovrsnijim bojama i oblicima kristalnih kapljica koje će „obući“ našeg nerazdvojnog elektronskog drugara.

Swarovski Stardust narukvica

Ako smatrate da je dama praktična, racionalna, realna i pragmatična, ne budite isuviše bukvalni i ne shvatajte ovaj tip žene doslovno namenjujući joj šerpu, varjaču ili ljuštilicu za povrće, što su zasigurno izuzetno praktični predmeti, ali ih treba izbeći za poklon, izuzev ukoliko se nismo direktno izjasnile za neki od njih. Praktičnu ženu više će obradovati upotrebni, funkcionalni predmet, mada ni na dekorativni poklon, ukoliko je namenjen prostoru u kome živimo ili radimo, nećemo ostati imune.

Šolja za kafu ili čaj razigranih cvetića pastelnih boja na finom, tankom, zvonkom porcelanu predstavljaće pravi užitak u časovima predaha, kao i različite posudice u kojima ćemo moći da poslužimo svoje omiljeno jelo: atraktivni tanjirić za suši ili pastu, činijicu neobičnog oblika za cerealije, salate, voćne poslastice, bombonice, kolačiće, apetisane…

Wedgwood čajanka

Kada ste učinili pravi izbor poklona za vašu damu, nikako se nemojte prevariti i darivati ga samo u industrijskom pakovanju, izuzev ukoliko ono nije dekorativnije i lepše od postojećih ukrasnih papira. Pronađite i elegantnu šarenu hartiju i zamolite prodavačicu da vam perfektno upakuje poklon ukrašavajući ga svilenom mašnicom, jer, za ženu, ne postoji čarobniji momenat od trenutka neizvesnosti otvaranja poklona i opijajućeg zvuka šuškanja hartije tokom obnaživanja dara, sve dok se on ne ukaže pred našim očima u svojoj velelepnosti.

Ne smete nas ostaviti bez poruke sa najiskrenijim željama koju ćete, duboko iskreno i snažno emotivno, ispisati svojom rukom kao svedočanstvo tog posebnog trenutka i za nju zakačiti makar i najmanju čokoladnu bombonicu koja će doprineti još intenzivnijem prilivu sreće.

Pokloni

PRIJAVITE SE ZA NAŠ NEWSLETTER

 

Vi ste uspešno prijavljeni!

Share This